Pozornica

Pogledajte repertoar Narodnog pozorišta Republike Srpske za novembar

Pogledajte repertoar Narodnog pozorišta Republike Srpske za novembar
Foto: Narodno pozorište Republike Srpske | Pogledajte repertoar Narodnog pozorišta Republike Srpske za novembar

BANJALUKA - Tokom novembra ljubitelje pozorišne umjetnosti u Narodnom pozorištu Republike Srpske očekuje bogat repertoar.

Na Velikoj sceni i sceni "Petar Kočić" biće odigrane predstave nastale u produkciji nacionalnog teatra Srpske, gostujuće predstave u okviru festivala "Naši dani", te izvedeni koncerti Orkestra nacionalnog teatra Srpske.

Za 13. novembar na sceni "Petar Kočić" najavljeno je premijerno izvođenje predstave "Ni riba ni meso" autora Franca Ksavera Kreca, u režiji Nikole Bundala i dramatizaciji Aleksandra Vasiljevića.

"Uloge tumače tri člana ansambla NP RS Danilo Kerkez, Smiljana Marinković i Nataša Perić, kao i apsolvent Glume na Akademiji umjetnosti u Banjaluci u klasi profesora Željka Mitrovića, Ilija Ivanović", saopšteno je iz NP RS kada je počeo rad na predstavi.

Scenografiju potpisuje Dragana Purković Macan, kostimografiju Ivana Ristić, kompozitor je Petar Bilbija, za scenski pokret je zadužena Aleksandra Arizanović, lektor je Nataša Kecman, asistent scenografa Zorana Klječanin, a inspicijent i sufler Miodrag Markićević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije