Pozornica

Po tekstu Branka Ćopića: "Ježeva kućica" u Pozorištu mladih Sarajevo

Po tekstu Branka Ćopića: "Ježeva kućica" u Pozorištu mladih Sarajevo
Foto: Dženat Dreković | Po tekstu Branka Ćopića: "Ježeva kućica" u Pozorištu mladih Sarajevo

SARAJEVO - Lutkarska predstava za djecu "Ježeva kućica" nastala po teksu Branka Ćopića, a u režiji Dubravke Zrnčić Kulenović biće odigrana 20. oktobra od 11 časova u Pozorištu mladih Sarajevo.

U predstavi igraju Sanin Milavić, Alma Merunka, Ajla Cabrera, Sanjin Arnautović, Anita Kajasa i Mirza Dervišić.

"Ova, jedna od najljepših stihovanih priča, bila je i jeste nezaobilazna u odrastanju inih, sadašnjih i, vjerovatno budućih, generacija, te i ne čudi da je i bila i jeste uvrštena u programe obavezne lektire za učenike osnovnih škola. Gdje obitava ta Ćopićeva Ježeva kućica, koja je to prastara šuma krije, da li je na kraju svijeta, kod zadnjeg druma, ili je utkana u kamove naše prošlosti, samo su neka od pitanja koja su nas usmjeravala kroz proces rada. Čuvaju je vilenjaci, (da li od nas samih?), šumska bića ljudskom oku nevidljiva, kako bi, otkrivajući nam snagu plemenitosti, skromnosti i ponosa, stigli do našeg srca!", navedeno je u saopštenju Pozorišta mladih sarajevo.

Likovna rješenja lutaka i maski uradila je Mirjana Čistoposljski, likovno rješenje scenografije Alena Gojak, kostimografiju Adisa Vatreš Selimović, muziku Nedim Zlatar, koreografiju Samra Mlinar Mandić, za tehnologiju i izradu lutaka i maski zadužene su Mirjana Čistopoljski, Danijela Madacky Letić i Mediha Džambegović, a za razradu scenografije Mirjana Čistopoljski i Danijela Madacky Letić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije