Pozornica

"Plava boja snijega" i "Prosidba" na programu "Kazališnih dana" u Vitezu

"Plava boja snijega" i "Prosidba" na programu "Kazališnih dana" u Vitezu
Foto: GKM Vitez | "Plava boja snijega" i "Prosidba" na programu "Kazališnih dana" u Vitezu

VITEZ - Proteklog vikenda na "Kazališnim danima" u Vitezu publika je uživala u dvije sjajne predstave, viteški glumci su izveli predstavu "Plava boja snijega", a članovi dramske skupine Gradske biblioteke Sombor nastupili su s predstavom "Prosidba".

Simpatije publike, posebno one najmlađe, prvo su osvojili mladi viteški glumci izvedbom predstave "Plava boja snijega". Najmlađi ansambl Gradskog kazališta mladih Vitez oduševio je svojom razigranošću, energijom, ali i glumačkim talentom

"Ova dječja predstava o dvoje zaljubljenih, jednoj velikoj šali i kraljevstvu po imenu Murabija pokazala je kako poraziti i porušiti sve predrasude koje nam se nađu na putu", saopšteno je iz Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez, prenosi Fena.

Istina je kada kažu da ljubav ne poznaje granice, a to su vjerno prikazali Laura Ljubić, Danijel Grgić, Marta Križanac, Lara Garić, Emin Hidić, Eva Trogrlić, Katja Trogrlić i Kiara Garić. Predstavu je režirao Emin Šahdan, a izvršni producent je Ivan Sajević.

Takođe, sjajnu igru prikazali su i članovi dramske skupine Gradske biblioteke Sombor, koji su odigrali predstavu "Prosidba".

Komedija Antona Pavloviča Čehova, sastavljena je od jednog čina, a u postavci glumački ansambl iz Sombora nije se zadržao na komediji situacije nastaloj izuzetnom tvrdoglavošću glavnih junaka.

Inspirirani Čehovljevim opisivanjem mnogih karaktera, autentičnih i apsurdnih, odlučili su tri glavna lika oslikati tim crtama.

Ansambl u sastavu Mitra Veselinović, Danilo Grbić i Dušan Esapović publika je za odličan nastup nagradila gromoglasnim pljeskom i ovacijama te je glumce nekoliko puta vraćala na bis.

Organizatori 16. dana kazališta "Vitez 2024" su Gradsko kazalište mladih Vitez i Udruga mladih "Enter", a partner je ALF Mreža u BiH.

Pokrovitelji ovog događaja su Federalno ministarstvo kulture i sporta i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta KSB, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije