Pozornica

Održan godišnji koncert "Bloka": Magija koja traje 10 godina (FOTO)

Održan godišnji koncert "Bloka": Magija koja traje 10 godina (FOTO)
Foto: Facebook/Plesni klub "BLOK" Banja Luka | Održan godišnji koncert "Bloka": Magija koja traje 10 godina

U utorak je u Dječijem pozorištu Republike Srpske održan Godišnji koncert Plesnog kluba BLOK, a više od 160 plesača svih uzrasnih kategorija, priuštili su publici pravo uživanje.

Hip hop, moderni balet, latino, show dance, lyrical, street dance, jazz funk, oriental, ali i mnogi drugi stilovi, smjenjivali su se na plesnom podijumu, a čarobne priče kroz muziku i ples, donijeli su članovi kroz kategorije solo, duo, trio, grupa i formacija. 

Osim članova Plesnog kluba BLOK, na koncertu su gostovale i plesačice Plesnog studija Oriana&Oria. 

Ustupljena fotografija
Ustupljena fotografija

"Utisci se još uvijek slažu, ali svi su zaista oduševljeni i mislim da iz godine u godinu pomijeramo granice", izjavila je Jelena Stojaković, predsjednica Plesnog kluba BLOK.

Ona je dodala da je ovaj koncert poseban po tome što je održan u okviru proslave 10 godina od osnivanja Plesnog kluba BLOK, a dokumentarni film pod nazivom "Na vrhovima prstiju" je u završnoj fazi i premijera se očekuje početkom sljedeće godine.

Facebook/Plesni klub "BLOK" Banja Luka

"Film prati priču od osnivanja Plesnog kluba BLOK do danas i vjerujem da će biti svojevrsni pečat tog vremena, ali i svih generacija koje su rasle i sazrijevale uz BLOK",  dodala je Jelena i zahvalila se Momčilu Bajagiću Bajagi, koji je ustupio autorska prava na pjesmu po kojoj se film i zove.

Osim što je korištena za film, pjesma "Na vrhovima prstiju" postala je i zvanična himna Plesnog kluba BLOK, koji tokom cijele ove godine proslavlja deceniju rada.

Ustupljena fotografija
Ustupljena fotografija

"Tokom cijele ove godine, imali smo i imaćemo niz sadržaja u povodu obilježavanja našeg 10. rođendana, pa nas tako već u novembru očekuje Bachata Connection Day, plesne radionice za parove, ali i djevojke i žene. Pozivamo sve naše sugrađane da se pridruže ovoj velikoj plesnoj porodici i da zajedno uživamo u magiji plesa i pokreta", poručila je Stojaković.

Koreografije koje su izvedene u okviru Godišnjeg koncerta Plesnog kluba BLOK, potpisuju Svetlana Vidić, Aleksandra Pilipović, Natalija Ninić, Neda Uletilović, Jelena Stojaković, Ivan Kanjuga, Mia Kešetović, Aleksandra Tešanović i Tanja Bojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije