Pozornica

Nikola Pejaković novi direktor Drame Srpskog narodnog pozorišta

Nikola Pejaković novi direktor Drame Srpskog narodnog pozorišta
Foto: Printscreen/Youtube | Nikola Pejaković novi direktor Drame Srpskog narodnog pozorišta

Nikola Pejaković je novi direktor Drame Srpskog narodnog pozorišta, a Aja Јung nova direktorka Baleta u ovog teatra potvrdila je Tanjugu v.d. upravnice novasadskog SNP-a Ljubinka Gvozdenović, i dodala da su Pejaković i Јung angažovani da unaprede program pozorišta.

"Verujem da ovakav izbor ne treba dalje obrazlagati, budući da oboje predloženih umetnika imaju biografije koje ih preporučuju za pomenuta mjesta. Očekujem od njih kreativnost i inventivnost, u zajedničkom poslu koji je pred nama, tj. pred Srpskim narodnim pozorištem", kazala je Gvozdenović.

Ona je navela i da nije neobično da svaka nova uprava bira i postavlja svoje najbliže saradnike, u ovom slučaju direktore umjetničkih jedinica.

"Želeći ne da promenim, već da unapredim umetničke programe, posle dužih konsultacija, odlučila sam da na mesto direktora Drame postavim Nikolu Pejakovića, istaknutog umetnika, reditelja, pisca, glumca i muzičara, a na mjesto direktorke Baleta Aju Јung, koja je u svetu baletske umetnosti i poznata i cenjena", kazala je Gvozdenović.

Nikola Pejaković na mjestu direktora Drame SNP-a zamijeniće Sonju Damjanović dok će Aja Јung na mjestu direktorke baleta zamijeniti Tonija Ranđelovića.

Ljubinka Gvozdenović svoj mandat u Srpskom narodnom pozorištu započela je nakon Zorana Đerića, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije