Pozornica

Naslov preveden na 18 jezika: Premijera predstave "Uhvati zeca" 13. oktobra u NPS

Naslov preveden na 18  jezika: Premijera predstave "Uhvati zeca" 13. oktobra u NPS
Foto: Velija Hasanbegović | Naslov preveden na 18 jezika: Premijera predstave "Uhvati zeca" 13. oktobra u NPS

SARAJEVO - Dramska predstava "Uhvati zeca" autorke Lane Bastašić, u režiji Lajle Kaikčije, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) biće premijerno odigrana 13. oktobra sa početkom u 19.30 sati, u sklopu 64. Internacionalnog teatarskog festivala MESS.

Kako je navedeno u saopštenju NPS, "Uhvati zeca" je priča o prijateljstvu i načinu na koji nas ono oblikuje, ispunjava, umiruje, izaziva, ohrabruje i plaši u isto vrijeme.

"Priča smještena u vrijeme u kojem ljudi nestaju. Priča o potrazi za identitetom, ljubavi, dječjom nevinosti, o dvije mlade djevojke pred čijim očima će se stvarnost koju su poznavale raspršiti u milion dijelova, a one će od njih pokušati sastaviti barem neke poznate slike. Roman koji je osvojio čitaoce svojom iskrenošću. Preveden na 18 svjetskih jezika, a sada i na jezik teatra", zapisala je o predstavi dramaturginja Nedžma Čizmo.

U predstavi igraju Amra Kapidžić, Vedrana Božinović, Una Kostić, Ana-Marija Tomić, Mak Čengić i Dino Bajrović.

Dramatizaciju i dramaturgiju potpisuje Nedžma Čizmo, scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka.

Naredna izvođenja predstave "Uhvati zeca" planirana su za 23. i 24. oktobar, 4. novembar i 23. decembar, a ulaznice, uz ograničen broj mjesta, se mogu kupiti putem zvanične web stranice Narodnog pozorišta Sarajevo, putem platforme karter.ba ili direktno na blagajni Narodnog pozorišta.

Predstava je rađena u koprodukciji sa Scenom MESS, uz podršku Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije