Pozornica

Narodno pozorište Tuzla novu sezonu počinje premijerom komada "Tango"

Narodno pozorište Tuzla novu sezonu počinje premijerom komada "Tango"
Foto: Narodno pozorište Tuzla | Narodno pozorište Tuzla novu sezonu počinje premijerom predstave "Tango"

TUZLA - Premijera predstave "Tango" autora Slavomira Mrožeka u režiji Radoslava Raleta Milenkovića trebalo bi da bude održana 5. oktobra u Narodnom pozorištu Tuzla sa početkom u 19.30.

Kako je saopšteno iz Narodnog pozorišta Tuzla, predstava kojom počinje nova sezona u ovoj kultirnoj instituciji, prikazuje svakodnevicu jedne obično-neobične porodice, ogrezle u svakovrsnim porocima, u čijim životima nema reda, smisao se svega se zagubio, a nada u bolje, živi samo ironično.

"Za ovaj tekst sam se odlučio jer govori o našoj stvarnosti, savremen je, govori o tome kako su prostaci, siledžije, ubice, pobijedile i oni su sada na vlasti i oni odlučuju o našim životima. Posao redatelja nije da postavlja pred glumce nemoguće zahtjeve zbog svog koncepta, nego je suština i mudrost režije da afirmiše ono što glumci mogu", riječi su Radoslava Milenkovića.

Glumački ansambl predstave čine Adnan Omerović, Nermin Omić, Elvira Aljukić, Remira Osmanović, Milenko Iliktarević, Irma Zukić i Elvis Jahić.

"Prestava je pisana 1964. godine pa će se prepoznati, ko bude gledao, elemente Vudstoka, elemente nekih stvari koje su se dešavale poslije nekih desetak godina. Čovjek je bio vizionar i to je jedan od najboljih njehovih tekstova. Moja uloga je uloga jednog vizionara, propalog umjetnika", rekao je glumac Nermin Omić.

Organizatori su dodali da se ove sezone očekuje i pozorišni festival, koji korijene vodi od revije "Tuzlanski pozorišni dani", kao i dodjela nagrade "Radoslav Zoranović", koja se dodjeljuje od prošle godine.

"Stručni žiri i publika će imati priliku nagraditi najbolje predstave u takmičarskom dijelu. Bit će profesionalna pozorišta iz BiH, a prijatelji iz regije će učestvovati u revijalnom dijelu", najavio je Mirza Ćatibušić, direktor Narodnog pozorišta Tuzla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije