Pozornica

Međunarodni žiri 58. Bitefa na čelu sa Marin Man

Međunarodni žiri 58. Bitefa na čelu sa Marin Man
Foto: Tanja Drobnjak/Bitef | Međunarodni žiri 58. Bitefa na čelu sa Marin Man

BEOGRAD - Gran pri "Mira Trailović" i specijalnu nagradu "Jovan Ćirilov" na 58. Bitefu, koji će biti održan od 25. septembra do 4. oktobra u Beogradu, dodijeliće međunarodni žiri kojim će predsedavati rediteljka, koreografkinja i autorka Marin Man, umjetnička direktorica grupe "In vitro" iz Francuske.

Članovi žirija su glumice Jelena Stupljanin i Tihana Lazović, dramaturg i pisac Dimitrije Kokanov, kao i novinarka i kritičarka Nataša Tripni, koja živi i radi u Londonu i Beogradu, najavio je umjetnički direktor Bitefa Nikita Milivojević.

Glavni progam 58. Bitefa sa 10 predstava otvara plesni komad "Mekšanje" Dens on ansambla iz Berlina, na sceni Madlenianuma, a naredne večeri u Narodnom pozorištu čuveni Komedi Fransez iz Pariza  izvodi predstavu "Hekuba, ne Hekuba".

Direktor Bitefa Miloš Latinović podsjetio je da su neka od najuspješnijih gostovanja na tom festivalu rezultat odlične saradnje sa inostranim kulturnim centrima, kao što su Gete institut i Francuski institut u Beogradu, prenosi SeeCult.

Direktor Gete instituta Kristof Feldhus istakao je da taj njemački kulturni centar podržava renomirani beogradski festival od samog osnivanja, i to sa zadovoljstvom, jer Bitef predstavlja publici onu vrstu pozorišta koja je internacionalna u najboljem smislu te riječi.

"Takva je i predstava iz Berlina, realizovana u koprodukciji fondacije Onasis Stegi iz Grčke i Nacionalnog koreografskog centra Rilije-la-Pap iz Francuske. U njoj nastupa 11 plesačica i plesača koji su stariji od 40 godina", najavio je Feldhus.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije