Pozornica

Mali MESS u Pozorištu mladih Sarajevo od 5. do 12. oktobra

Mali MESS u Pozorištu mladih Sarajevo od 5. do 12. oktobra
Foto: Imrana Kapetanović | Mali MESS u Pozorištu mladih Sarajevo od 5. do 12. oktobra

SARAJEVO - Premijernim izvođenjem predstave "Bazen" rađene u režiji Selme Spahić 5. oktobra počinje teatar za najmlađe - Mali MESS u Pozorištu mladih Sarajevo.

Mali MESS se organizuje u okviru 64. Internacionalnog teatarskog festivala MESS.

Kako su saopštili organizatori, publika će imati priliku da pogleda četiri predstave i inkluzivnu radionicu plesa u trajanju do 12. oktobra.

"Koliko je važno da Festival MESS bude refleksija društva u kojem živimo, toliko je Mali MESS važan da preispitamo sve one probleme naših najmlađih i koliko zapravo teatar može pomoći kao odgojna metoda i učenje o bitnim temama, poput inkluzije i strahova sa kojim se susreću", izjavio je Nihad Kreševljaković direktor festivala.

Ovogodišnje izdanje pored predstave "Bazen" donosi izvođenja komada "Jednooki Džo" Saše Paševskog, "Ožiljci" Bojana Milodragovića, te predstavu "Pinokio" Nine Keflin.

U okviru Malog MESS-a je organizovana i inkluzivna radionica "Svi smo mi isti kroz ples" koju realizuju udruženja "Živimo balet" i "Mali heroji", a u njoj učestvuje 11 djece sa poremećajima iz spektra autizma, te jedno slijepo i slabovido dijete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije