Pozornica

Komedija apsurda: "Orkestar Titanik" u Kulturnom centru Trebinje

Komedija apsurda: "Orkestar Titanik" u Kulturnom centru Trebinje
Foto: Kulturni centar Trebinje/Ustupljena fotografija | Komedija apsurda: "Orkestar Titanik" u Kulturnom centru Trebinje

TREBINJE - Komad "Orkestar Titanik" u adaptaciji i režiji Željka Miloševića biće izveden 13. septembra sa početkom u 20 časova u pozorištu Kulturnog centra Trebinje.

Kako je saopšteno iz Kulturnog centra Trebinje, riječ je o predstavi koja je nastala po tekstu Hrista Bojčeva, najizvođenijeg savremenog bugarskog dramskog pisca.

"Komedija apsurda 'Orkestar Titanik' je priča o četiri skitnice koje žive na napuštenoj željezničkoj stanici pod despotskom vlašću kriminalca po imenu Meto, koji se predstavlja kao čuveni dirigent i intelektualac Meto fon Metojan. Beskućnici očajnički žele otići i neprestano isčekuju voz, ali vozovi ne stižu u napuštenu stanicu", navode iz Kulturnog centra Trebinje.

Dodaju da jednog dana, voz ipak ulazi u stanicu i iz njega izlazi nepoznati čovjek, predstavlja se kao Hari Hudini i nudi recept za spas.

U predstavi "Orkestar Titanik" igraju Darko Kurtović, Zoran Jakšić, Bojan Ninković, Vladimir Samardžić i Željko Milošević.

"Scenografija, kostim i izbor muzike, djelo su Željka Miloševića. Slikarske radove i dekoraciju uradio je Radivoj Milić, montažu zvuka Zoran Begenišić, šminku Ivana Ćeranić, sufler je Milica Salata, a tehnička podrška Ognjen Grubač i Željko Miletić", dodaju iz Kulturnog centra Trebinje.

Karte po cijeni od pet KM mogu se kupiti na dan igranja predstave od 17 časova na biletarnici Kulturnog centra Trebinje., a sav prihod od prodatih ulaznica namjenjen je Udruženju oboljelih od malignih bolesti Istočne Hercegovine "Vjera, luča, nada" iz Trebinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije