Pozornica

Komad kikindskog teatra "Smrt čoveka na Balkanu" u Pozorištu Prijedor

Komad kikindskog teatra "Smrt čoveka na Balkanu" u Pozorištu Prijedor
Foto: Ustupljena fotografija/Narodno pozorište Kikinda | Komad kikindskog teatra "Smrt čoveka na Balkanu" u Pozorištu Prijedor

PRIJEDOR - Predstava "Smrt čoveka na Balkanu" Narodnog pozorišta iz Kikinde u režiji Miroslava Momčilovića biće odigrana 27. oktobra Pozorištu Prijedor sa početkom u 20 časova.

Organizatori saopštavaju da je riječ o predstavi po kojoj je 2012. godine snimljen istoimeni film.

"Nedaleko od moje kuće postoji mali stonoteniski klub. Lepo mesto sa pet stolova gde često provodim vreme rekreirajući se. Jedne noći, iznenada, starijem čoveku pozli i tu, pred ostalim igračima, padne na parket. Svi su prekinuli igru u želji da mu pomognu, ali njemu više nije bilo spasa. Pozvali su hitnu pomoć i čekali da ovi dođu. I tako, dok su čekali hitnu, koja nikako da stigne, jedan po jedan vratili su se za stolove i počeli da igraju", zapisao je o komadu Miroslav Momčilović.

U predstavi su uloge ostvarili Mihailo Laptošević, Miljan Davidović, Mina Stojković, Marina Vodeničar, Nikola Joksimović, Slavoljub Matić, Gordana Rauški, Miljana Marić, Marija Ostojić, Branislav Knežević, Tanja Markov, Branislav Čubrilo i Jožef Pocik.

"Ubrzo je klub postao mesto jedne veoma bizarne situacije - mrtav čovek leži na podu, a osmoro ljudi nedaleko od njega igra stoni tenis. Život ide dalje, a šteta je da plaćeni termini za igru propadnu. Ta bizarna slika inspiracija je za nastanak ovog teksta, filma i predstave", zaključio je Momčilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije