Pozornica

Komad "Ko je lud" u Sarajevu: Traganje za samo jednim papirom, ali bez psovke

Komad "Ko je lud" u Sarajevu: Traganje za samo jednim papirom, ali bez psovke
Foto: Ustupljena fotografija | Komad "Ko je lud" u Sarajevu: Traganje za samo jednim papirom, ali bez psovke

SARAJEVO - Predstava "Ko je lud", rađena po motivima jednočinke "Idiot" Muze Pavlove, u dramatizaciji i adaptaciji Nedžme Čizmo, a u režiji Mirze Begovića biće odigrana 23. oktobra od 20 časova u Centru kulture i mladih (CKM), tačnije na Teatarskoj sceni Jelićeve.

Kako je saopšteno iz CKM, riječ je o komediji koja se na jedan duhovit način poigrava sa našom zbiljom i svakodnevicom, a opet nikoga ne vrijeđajući.

Radnja predstave prati čovjeka koji dolazi kod psihologa i traži od njega uvjerenje da je normalan, ali "ganjajući papire", on poludi.

"Ova komedija karaktera na duhovit način oslikava besmislenost administrativnih zavrzlama, prepoznatljivih širom prostora bivše Jugoslavije. Kroz smijeh, predstava otvara pitanja o apsurdima savremenog društva, prikazujući dokle nas birokratija može dovesti. 'Ganjanje papira' postaje metafora za dublje probleme s kojima se suočavamo, a glumci na inteligentan i humorističan način progovaraju o granicama ljudske svijesti i svakodnevnoj banalnosti", pojašnjeno je u saopštenju.

U ovoj urnebesnoj komediji igraju Zlatan Školjić i Adem Smailhodžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije