Pozornica

"Ko je lud" u Mostaru: Komedija koja se poigrava našom zbiljom i svakodnevicom

"Ko je lud" u Mostaru: Komedija koja se poigrava našom zbiljom i svakodnevicom
Foto: Ustupljena fotografija | "Ko je lud" u Mostaru: Komedija koja se poigrava našom zbiljom i svakodnevicom

MOSTAR - Predstava "Ko je lud", rađena po motivima jednočinke "Idiot" Muza Pavlova, u dramatizaciji i adaptaciji Nedžme Čizmo, a u režiji Mirze Begovića biće odigrana 27. jula od 21 čas na platou ispred Hamama u Starom gradu u Mostaru.

Predstava će biti odigrana u okviru međunarodne kulturne manifestacije "Mostarsko ljeto 2024" te je ulaz slobodan, a gostovanje organizuje Narodno pozorište Mostar (NPM).

Kako je saopšteno iz Narodnog pozorišta Mostar, riječ je o komediji koja se na jedan duhovit način poigrava sa našom zbiljom i svakodnevicom, a opet nikoga ne vrijeđajući.

"Pacijent dolazi kod doktora tražeći potvrdu da je normalan i tu priča počinje… Naizgled jednostavan zadatak pretvara se u ispit u kojem se više ne zna ko je lud. Kroz smijeh i komediju govori se o gorućem problemu onoga gdje danas živimo, našeg društva, ali na jedan vrlo duhovit i inteligentan način progovaramo o mjerama i granicama ljudske banalnosti i svijesti, na šta je to sve čovjek spreman", pojašnjeno je u saopštenju. 

U predstavi igraju Zlatan Školjić i Adem Smailhodžić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije