Pozornica

KUD "Vrelo" proslavio deceniju postojanja

KUD "Vrelo" proslavio deceniju postojanja
Foto: Srna | KUD "Vrelo" proslavio deceniju

Kulturno-umjetničko društvo "Vrelo" iz Šipova večeras je godišnjim koncertom proslavilo deceniju postojanja, a igrom i pjesmom predstavilo se još pet kulturno-umjetničkih društava (KUD).

Predsjednik KUD-a "Vrelo" Nataša Kalkan rekla je da je ovo društvo osnovano 2014. godine i da broji 60 članova.

Ona je dodala da u KUD-u imaju četiri starosne kategorije koje igraju folklor, kao i da nastupaju u cijeloj Republici Srpskoj i šire, gdje osvajaju nagrade i priznanja.

Saradnik u KUD-u "Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić" iz Mrkonjić Grada Slobodan Ćoćkalo izjavio je da šire krug prijateljstava odlazeći na nastupe širom Republike Srpske i regiona, tako da su se rado odazvali na poziv da večeras budu gosti na godišnjem koncertu u Šipovu.

Član KUD-a "Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić" Bojana Marčeta kaže da folklor igra deset godina i da večeras rado gostuje u susjednoj opštini na godišnjem koncertu kod njihovih prijatelja, prenosi Srna.

Umjetnički rukovodilac KUD-a "Janj" iz Strojica kod Šipova Sara Maksimović rekla je da postoje od 2016. godine i da broje oko 60 članova, što je veliki broj za ovakvu manju sredinu, prenosi Srna.

"Na mnogim gostovanjima u našoj zemlji i šire osvajali smo nagrade za najoriginalniju nošnju, jer je janjska nošnja jedna od najljepših nošnji srpskog folklora", naglasila je Maksimovićeva.

Publici su se, pored domaćina, predstavili i KUD "14. februar" iz Debeljaka kod Banjaluke, KUD "Ribnik" iz Ribnika i ANIP "Nikola Kokošar" iz Šipova.

Ovom prilikom KUD "Vrelo" iz Šipova dodijeli je zahvalnicu Novinskoj agenciji Republike Srpska - SRNA za učešće i doprinos godišnjem koncertu.

Manifestacija je održana u Domu kulture "Nikola Kokošar" u Šipovu.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije