Pozornica

"Izgubljeni u Bruklinu": Predstava NP RS prilagođena slijepim i slabovidim licima

"Izgubljeni u Bruklinu": Predstava NP RS prilagođena slijepim i slabovidim licima
Foto: Narodno pozorište Republike Srpske | "Izgubljeni u Bruklinu": Predstava NP RS prilagođena slijepim i slabovidim licima

BANJALUKA - Narodno pozorište Republike Srpske (NP RS) nastavlja sa inkluzivnom kampanjom, te će predstava "Izgubljeni u Bruklinu" Džoa Molera, u režiji Vladimira Đorđevića prilagođena slijepim i slabovidim licima biti odograna 10. oktobra na sceni "Petar Kočić".

Kako je navedeno iz NP RS, ovaj komad je dio redovnog repertoara nacionalnog teatra Srpske, a ovog puta biće odigran u sklopu projekta čiji je cilj povećanje broja sadržaja za ovu populaciju stanovništva.

"Predstava će biti izvedena za sve zainteresovane, ali i za lica iz navedene kategorije.

Podsjećamo, prethodno smo izveli predstavu 'Stranci u noći' koja je bila prilagođena licima sa oštećenjem sluha", navedeno je iz NP RS.

Dubravka Živković Ostojić, predsjednik Saveza gluvih i nagluvih Republike Srpske, kazala je da je Narodno pozorište Republike Srpske jedino u Srpskoj odigralo pozorišnu predstavu prilagođenu gluvim licima, po čemu će ući u istoriju humanizma.

Cilj projekta u saradnji sa NLB bankom je da kulturni sadržaj postane dostupan većem broju gledalaca, a kako zaključuju iz NP RS, to će biti njihova misija i u narednom periodu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije