Pozornica

"Iz najbliže udaljenosti" na daskama Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

"Iz najbliže udaljenosti" na daskama Bosanskog narodnog pozorišta Zenica
Foto: Bosansko narodno pozorište Zenica | "Iz najbliže udaljenosti" na daskama Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

ZENICA - Predstava "Iz najbliže udaljenosti" nastala prema tekstu i u režiji Berine Musa na secni Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) Zenica biće odigrana 19. oktobra sa početkom u 20 časova.

Kako je navdeno iz BNP-a, komad je nastao u koprodukciji Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

"Predstava je nastala u okviru Scene Studio koju je BNP Zenica oformilo prije nekoliko godina, a sa ciljem da se da prilika mladim pozorišnim stvaraocima da svoje prve pozorišne korake naprave upravo u ovom pozorištu", rekao je Miroljub Mijatović, direktor BNP Zenica uoči premijere predstave odigrane 23. septembra.

U predstavi igraju Iman Bubić, Haris Bidžan i Deni Mešić.

Dramaturgiju predstave potpisuje Berina Musa, a produkciju Laura Brunner, dok je  komad nastao kao diplomska predstava Iman Bubić i Laure Brunner.

"Ovo je priča o ljubavi, pomirenju s prošlošću, udaljenosti. Radi se o ljubavnom trouglu tri novinara - kritičarke i pjesnikinje, ratnog fotografa i novinara urednika, koji pokušavaju riješiti problem nastao prije 14 godina. Tekst je nastao u saradnji sa kolegicom Iman Bubić prethodne godine u oktobru i nevjerovatna je čast da baš taj tekst bude izveden na sceni BNP Zenica", izjavila je Berina Musa.

Asistent produkcije je Belma Medija, dok muziku predstave potpisuju Muhamed Bajramović, Haris Bidžan, Timur Muratović, Hana Hamza i Adnan Hadžović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije