Pozornica

Italijanske i meksičke pozorišne priče za mališane na sceni DP RS

Italijanske i meksičke pozorišne priče za mališane na sceni DP RS
Foto: Ustupljena fotografija/Dječije pozorište Republike Srpske | Italijanske i meksičke pozorišne priče za mališane na sceni DP RS

BANJALUKA - Predstava "Avanture vilenjaka za reciklažu" u izvođenju Teatra "Paolo Avataneo" iz Torina odigrana je danas, drugog dana Međunarodnog festivala pozorišta za djecu, u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS).

Ova predstava je, kako navode iz DP RS, prilagođena za sve uzraste, a režiju, adaptaciju, scenografiju, kostime i muziku uradio je Paolo Avataneo, koji je ujedno i jedini glumac u predstavi.                                                                                                                                                                                                                    

"Vilenjak će nam predstaviti kontejnere za odlaganje otpada. Objasniće gdje treba odložiti svaku vrstu otpada uz aktivno angažovanje publike. Kroz njihovo učešće, predstava će pokazati posljedice neuspjeha recikliranja, kao što su sječenje šuma i uticaj plastike na morski život", saopštili su iz DP RS.

Oni su dodali da će danas od 18 časova umjesto prvobitno najavljene predstave "Ronja, razbojnikova kći" Teatra za djecu i mlade iz Skoplja biti odigran komad "Kalaveritas - radost života" teatara "Mil Rostros" iz MeksikaK

"Zbog delikatnih i razumno prihvatljivih objektivnih razloga, kolege iz Pozorišta za djecu i mlade iz Skoplja nisu uspjeli da stignu na 23. Međunarodni festival pozorišta za djecu u Banjaluku. Kako festival ovim ne bi bio 'uskraćen' jedne večernje predstave gosti iz Meksika će svoju predstavu odigrati u dva termina, 15. i 17. oktobra u 18 časova", naveli su iz DP RS.

Predstava "Kalaveritas - radost života" je rađena u režiji i adaptaciji Fernanda Gurole, dok je za muziku zaslužan Dijego Marzuka.

"Ovo je spektakl sa meksičkom proslavom dana mrtvih kao glavnom temom. U predstavi smo svjedoci povratka na zemlju 'kalaveritas', duša iz drugog svijeta koje su došle da pjevaju, plešu i podsjećaju nas na radost življenja", zaključili su iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Za sutra (16. oktobar)  najavljeno je igranje komada "Bajka sva od šećera" Kazališta Virovitica i Gradskog kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci na Velikoj sceni Dječijeg pozorišta republike Srpske u terminima od 10 i 12 časova, od 13 časova na Maloj sceni biće odigrana predstava "Avanture vilenjaka za reciklažu" Teatra "Paolo Avataneo" iz Torina, a treći dan festivala od 18 časova na Velikoj sceni zatvoriće prestava "Beba i mama (priča o malom ždrijebetu i sreći)" Državnog dječijeg dramskog pozorišta Sankt Peterburg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije