Pozornica

Impresivne brojke KC Gradiška: 650 programa i 70.000 posjetilaca

Impresivne brojke KC Gradiška: 650 programa i 70.000 posjetilaca
Foto: Ustupljena fotografija | Impresivne brojke KC Gradiška: 650 programa i 70.000 posjetilaca

GRADIŠKA - Javna ustanova Kulturni centar Gradiška, sa 650 programa i 70.000 posjetilaca godišnje, postala je regionalni lider.

Posebno mjesto imaju tradicionalni festivali dječjeg literarnog stvaralaštva "Gradiško proljeće", stendap komedije, pozorište "Ljubica", Međunarodni festival folklora, Festival narodne pjesme…

"Naše scene popunjene su različitim programima cijele godine. Ipak, tokom ljeta i jeseni imamo najviše sadržaja. To su koncerti, pozorišne predstave, izložbe, kino-projekcije, predavanja, dokumentarni filmovi, tribine, muzičke svečanosti", izjavio je Miroslav Vuković, direktor JU Kulturni centar Gradiška.

Nedavno je ovdje završeno "Pjesničko proljeće", koje ima dugu i bogatu tradiciju. U toku su pripreme za festival narodne pjesme, koji će takođe, po tradiciji, okupiti brojne ljubitelje ove umjetnosti. 

Uslovi za rad i nastupe ovdje su reprezentativni.

"Naše dvorane i izložbeni prostori, kao i vanjska scena, prilagođeni su tehnički najsloženijim programima. To je važno za kvalitetan nastup i potpuni ugođaj", kaže Vuković.

Javna ustanova "Kulturni centar" nadležna je i za tri doma kulture na području Gradiške. To su Dom kulture "Srbija" u Novoj Topoli, Dom kulture "Lepa Radić" u Podgradcima i Dom kulture "Vrbaška" u Vrbaškoj.

Ovi objekti su na raspolaganju kulturno-umjetničkim društvima, organizacijama, udruženjima i ostalim građanima, koji tu mogućnost uveliko koriste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije