Pozornica

Dvije nagrade za Banjalučko studentsko pozorište na festivalu FEDRA

Dvije nagrade za Banjalučko studentsko pozorište na festivalu FEDRA
Foto: Edin Ćatić Bato | Dvije nagrade za Banjalučko studentsko pozorište za na festivalu FEDRA

BUGOJNO - U okviru takmičarskog programa ovogodišnjeg 52. Teatarskog festivala FEDRA Bugojno kao najstarijeg amaterskog pozorišnog festivala u Bosni i Hercegovini, među osam najboljih predstava iz BiH igrana je i predstava "Svi smo mi glumci" u režiji Aleksandra Pejakovića, a koja je nastala u produkciji Banjalučkog studentkog pozorišta (BSP).

Na zatvaranju festivala u Bugojnu, Milica Petkovića je proglašena za najbolju glumicu po ocjeni stručnog žirija u koji su bili glumci Slađana Zrnić, Jelena Kordić Kuret i Armin Omerović.

"Pored toga Milica Petković je prethodno dobila i nagradu za glumicu večeri prema ocjeni žirija publike koji je radio u sastavu Sead Karadža, Edin Korjenić, Senad Jusić Čupo, Vanda Herceg, Minela Ugarak, Adin Kurbegović, Muris Bušatlić, Sanela Kolovrat i Dunja Boburov", navedeno je u saopštenju BSP-a.

Predstava je na redovnom repertoaru u Podrum sceni Banjalučkog studentkog pozorišta u Gospodskoj ulici, a govori o mladim diplomiranim glumcima koji čekaju priliku za posao, kroz prizmu njihovog dolaska na imaginarni kasting za ulogu na filmu.

Tekst Marije Pantin, Jelene Vukičević i Momčila Stanojevića, dramatizirali su Branislav Nedić i Aleksandar Pejaković, a u predstavi igraju Zorana Vuković, Milica Petković, Nikolina Bilandžija, Helena Stević, Nikolina Karalić, Natalija Medojević i Srđan Ćirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije