Pozornica

Dramski studio "Atrijum": "Snježana i sedam patuljaka" premijerno u Banjaluci

Dramski studio "Atrijum": "Snježana i sedam patuljaka" premijerno u Banjaluci
Foto: Ustupljena fotografija/Kulturni centar Banski dvor | Dramski studio "Atrijum": "Snježana i sedam patuljaka" premijerno u Banjaluci

BANJALUKA - Premijera predstave "Snježana i sedam patuljaka" dramskog studija "Atrijum" rađene prema tekstu Ljubivoja Ršumovića trebalo bi da bude izvedena 30. septembra u Koncertnoj dvorani Banskog dvora sa početkom u 20 časova.

Kako saopštavaju iz Banskog dvora, predstava ima cilj da podsjeti svakog da je istinska ljepota unutrašnja i da pobjeda nad zlom dolazi kroz ljubav, prihvatanje i hrabrost da ostanemo vjerni sebi.

"Bajke su više od priča. One su putovanje kroz ljudsku prirodu, refleksija unutrašnjih sukoba, strahova i nade. 'Snježana i sedam patuljaka'  je bajka o vječitoj borbi dobra i zla, gdje zla kraljica predstavlja ego i opsesiju ljepotom, dok Snježana predstavlja čistotu srca i nevinost duha. Jabuka kao simbol postoji još u Bibliji", naveli su iz Banskog dvora.

Dodali su da je ulaz na predstavu slobodan, a mentor polaznicima bila je glumica Aleksandra Spasojević.

"Patuljci su arhetip unutrašnje snage koja nam pomaže da prevazilazimo životne prepreke. Takođe, predstavljaju razne aspekte ljudske ličnosti, od mudrosti do radosti, koji nas vode kroz životne izazove", zaključili su organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije