Pozornica

"City Jazz i prijatelji" :Najljepšim koracima obilježili jubilej (FOTO)

"City Jazz i prijatelji" :Najljepšim koracima obilježili jubilej (FOTO)
"City Jazz i prijatelji" :Najljepšim koracima obilježili jubilej (FOTO)

BANJALUKA - Sedmi međunarodni festival plesa "City Jazz i prijatelji" održan je u nedjelju uveče u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS) u Banjaluci, u organizaciji plesnog studija "City Jazz" iz Banjaluke.

Pred punom salom oduševljene publike nastupilo je na desetine plesača iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, među kojima su većina zvijezde modernog plesa.

"Gosti i učesnici ovogodišnjeg festivala su najbolji od najboljih, prvaci nacionalnih takmičenja, evropski prvaci, svjetski prvaci", izjavila je Tanja Dukić-Čičić, umjetnički rukovodilac studija "City Jazz".

Ona je podsjetila da iza svakog velikog plesača stoje koreografi i treneri, zahvaljujući kojima na sceni izgleda veoma lako sve ono što zapravo  podrazumijeva puno rada i vježbe.

Osim domaćina, nastupili su se i plesni klubovi "Professional" iz Srbije, "ProDance" i "Idrija" iz Slovenije, "Dance company & M" iz Hrvatske, kao i "Virus" i "Gemma" iz BiH.

Ljubitelji plesa mogli su da vide najrazličitije nastupe: džez tačke, šou-dens, moderan balet, hip-hop, strit dens, savremeni pokret...

"Koreografije su različite, za svačiji ukus. Posebno nam je zadovoljstvo što svake godine, od kako postoji festival, kad izađe publika, čujemo da se svakome nešto drugo svidjelo", rekla je Dukić-Čičićeva.

Tokom više od dvadeset plesnih tačaka publika je aplauzom nagrađivala svaki teži element koreografija. Najviše simpatija su osvojili najmlađi učesnici, koji su, uglavnom u grupama, plesnim koracima igrali leptiriće, miševe, lutke...

"Pred publikom je bilo 25 plesnih tačaka kroz koje se smijenilo oko 80 sjajnih plesača", potvrdila je Dukić Čičićeva.

"City Jazz" ove godine obilježava 15 godina postojanja, zbog čega je cijeli festival bio u znaku jubileja. Između nastupa su prikazivani kratki filmovi koji su retrospektivno svjedočili o uspjesima u proteklih 15 godina. Tokom projekcija mogle su da se vide fotografije s raznih takmičenja, ali i s putovanja i treninga.

Festival je organizovan uz podršku Hypo Alpe Adria banke Banjaluka i grada Banjaluka, kao i brojnih medijskih sponzora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije