Pozornica

"Boing - boing" na "Festivalu festivala": Crnogorci nasmijali Trebinjce

"Boing - boing" na "Festivalu festivala": Crnogorci nasmijali Trebinjce
Foto: N.N. | "Boing - boing" na "Festivalu festivala": Crnogorci nasmijali Trebinjce

TREBINJE - Treće večeri "Festivala festivala" na sceni Kulturnog centra u Trebinju nastupio je ansambl Dramskog studija Centra za kulturu Pljevlja, sa predstavom "Boing - boing", u režiji Jovane Jelovac Cavnić, inače pobjedničkim ostvarenjem 53. Festivala dramskih amatera Crne Gore.

Dinamična i uzbudljiva, sa obiljem komičnih situacija - priča francuskog komediografa Marka Kamoletija već decenijama zabavlja publiku širom svijeta, što je bio slučaj i sa trebinjskom publikom. 

Glumac ovoga ansambla Branislav Đurović, koji je jako dobro odigrao lik žene, služavke Berte, ostavio je sjajan utisak kao dobar glumac i dobar komičar, tako da je, po jednoglasnoj odluci žirija publike, proglašen i protagonistom treće večeri festivala.

Đurović se, i po mišljenju kritike, odlično snašao, iako iza sebe ima svega tri godine iskustva u pozorištu, odnosno, kako nam je rekao, onoliko koliko ova scena i postoji.

Pored nagrade za najbolju predstavu u cjelini, na finalnoj smotri crnogorskog dramskog amaterizma u Bijelom Polju, ostvarenju iz Pljevalja pripale su i nagrade - za najbolju režiju, najbolju mušku ulogu i najbolju žensku epizodu.

Prije crnogorske predstave je u okviru of-programa festivala u Muzeju Hercegovine predstavljena knjiga "Tajna ispod mrtve mačke", autora Predraga Savića.

Riječ je o posljednjoj Savićevoj knjizi u kojoj govori o navodno nestala dva romana Iva Andrića, u kojim se bavio Srbima rimokatolicima i zvonima.

Večeras, četvrte festivalske večeri, na sceni Kulturnog centra Trebinje  trebalo bi biti predstavljeno ostvarenje grada domaćina - Gradsko pozorište Trebinje, sa predstavom "Orkestar Titanik", po tekstu Hrista Bojčeva, a u adaptaciji i režiji Željka Miloševića.

Prije Trebinjaca, u okviru pratećeg programa, u kino sali Kulturnog centra trebalo bi da bude predstavljena izdavačka djelatnost Pozorišnog muzeja Srbije - edicija "Dramska baština" i Časopis za pozorište i umetnost "Teatron".

Za četvrtak je planirano igranje koamda "Smetovi" u izvođenju Kulturnog centra Kisač, u petak Teatar 011 Beograd "Let iznad kukavičjeg gnezda" i u subotu, zadnjeg dana festivala DIS scena iz Zvornika sa predstavom "Jaaao, Milenko".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije