Pozornica

Banjalučki plesni klub "Blok" slavi deset godina postojanja

Banjalučki plesni klub "Blok" slavi deset godina postojanja
Foto: Ustupljena fotografija | Banjalučki plesni klub "Blok" slavi deset godina postojanja

BANJALUKA - Plesni klub "Blok" Banjaluka osnovan je na današnji dan prije deset godina, tačnije 12. jula 2014. godine, a kako je saopšteno iz ovog kluba, od samih početaka vodili su se idejom da ljubav prema plesu približe svim generacijama, od onih koji žele da naprave svoje prve plesne korake, do onih koji znaju da za ples nikada nije kasno.

Povodom decenije postojanja, čelni ljudi ovog kluba rezimirali su dosadašnje uspjehe i otkrili planove za naredni period.

"Počevši sa latinoameričkim plesovima i modernim baletom, klub je vrlo brzo formirao brojne druge programe, poput hip hop plesa, prvog plesa za mladence, scenskog pokreta, ali i nekoliko vrsta plesnog fitnesa. Danas, Plesni klub 'Blok' djeluje kao kulturno-edukativna baza sa 14 takmičarskih i rekreativnih programa za sve uzraste", saopštavaju iz kluba.

Kako su naveli dalje u saopštenju, takmičarski put ovog kluba počeo je sa zlatom, a danas iza sebe imaju više od 200 pobjeda na regionalnim, evropskim i svjetskim takmičenjima, od čega se izdvaja pobjeda na Svjetskom prvenstvu u Italiji 2018. godine, kao i nekoliko specijalnih nagrada, poput nagrade za najbolju koreografiju i najbolju plesačicu.

"Osim takmičenja, 'Blok' je do sada nastupao na nekoliko stotina kulturnih i sportskih manifestacija, a pokretač je i brojnih događaja, koji okupljaju, kako djecu i mlade, tako i cijele porodice. Kao klub, zajedno sa još dva kluba iz FBiH, na čelu je Predstavništva Svjetske plesne federacije WADF u Bosni i Hercegovini", javili su.

Tokom cijele ove godine, a povodom obilježavanja decenije od osnivanja, kako je javljeno u nastavku, Plesni klub "Blok" organizuje brojne događaje, radionice, seminare, plesne večeri na otvorenom, a na jesen ih očekuje i godišnji koncert, kao i premijera dokumentarnog filma "Na vrhovima prstiju", koji prati priču Plesnog kluba "Blok" od osnivanja do danas.

"'Blok' je jedan od rijetkih plesnih klubova na našim prostorima koji radi tokom cijele godine, a početkom nove sezone, najavljuju veliku plesnu audiciju, te pozivaju sve velike i male plesače da se pridruže ovoj velikoj plesnoj porodici i uživaju u magiji plesa", zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije