Pozornica

BNP Zenica objavilo poziv za učešće na Evropskoj noći teatra

BNP Zenica objavilo poziv za učešće na Evropskoj noći teatra
Foto: Ustupljena fotografija/Bosansko narodno pozorište Zenica | BNP Zenica objavilo poziv za učešće na Evropskoj noći teatra

ZENICA - Bosansko narodno pozorište (BNP) Zenica objavilo je poziv za učešće na teatarskoj manifestaciji "European Theatre Night" ("Evropska noć teatra") - Noć teatra BiH 2024. posvećenoj scenskim i izvedbenim umjetnostima.

Kako saopštavaju organizatori, noć teatra BiH 2024. će biti organizovana 16. novembra 2024. godine, a prijave se vrše najkasnije do 25. oktobra putem online prijave na stranici BNP Zenica.

"Ovim putem su upućeni pozivi svim javnim, nezavisnim i privatnim pozorištima/kazalištima, centrima za kulturu, institutima, ustanovama, udruženjima, bibliotekama, muzejima, drugim umjetničkim organizacijama, školskim i visokoškolskim ustanovama, kao i svim drugim subjektima koji se bave određenim oblikom scenskih, izvedbenih i muzičko-scenskih umjetnosti, da svojim programom doprinesu razvoju i dodatnoj afirmaciji teatarske djelatnosti, savremene umjetničke produkcije i stvaralaštva, te ukupne kreativnosti u BiH", naveli su organizatori.

Dodali su da međunarodna teatarska manifestacija Evropska noć teatra okuplja i ujedinuje evropske teatarske radnike i publiku, a ovogodišnje zemlje učesnice su Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Češka, Slovačka, Austrija i Bugarska.

"Program Noći teatra primarno obuhvata pozorišne predstave i izvedbe, a svakako može sadržavati i sve ostale oblike scenskih i muzičko-scenskih umjetnosti, međunarodne koprodukcije i gostovanja, koncerte, čitanja i uprizorenja tekstova savremenih autora, višejezičnost, okrugle stolove i susrete s izravnim internetskim uključivanjem, izložbe, igraonice i radionice za djecu, prigodnu gastronomsku ponudu i druge", zaključili su iz BNP Zenica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije