Muzika

Završen "Mostar Summer Fest": Više od 15.000 festivaldžija slavilo muziku

Završen "Mostar Summer Fest": Više od 15.000 festivaldžija slavilo muziku
Foto: Ustupljena fotografija/Mostar Summer fest | Završen "Mostar Summer Fest": Više od 15.000 festivaldžija slavilo muziku

MOSTAR - Više od 15.000 festivaldžija uživalo je u tri dana dvanaestog izdanja "Mostar Summer Festa", a sjajno izdanje je završeno sinoćnjim finalom na kojem su nastupili "Jufkamental", Marčelo & Band, "Zabranjeno pušenje", Mile Kekin i Mimi Mercedez.

"Kako je bilo na posljednjoj večeri? Brojni posjetitelji su uživali u moćnim nastupima i opojnoj festivalskoj magiji na ovom najvrućem festivalu u regiji, a moglo se čuti kako među sobom komentiraju: 'Najbolje izdanje ikad!'. Bio je to još jedan trijumf muzike, ljubavi i slobode", navedeno je u saopštenju organizatora, Udruge za promicanje urbane kulture u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Završnu veče festivala su otvorili hvaljeni alternativci "Jufkamental" čvrstim nastupom i žestokim zvukom, a sjajna i jaka uvertira večeri jasan je dokaz da je aklamacija kritike sasvim opravdana.

"Onda se stage pripremio za Marčela i njegov brojni bend. Odličan angažirani nastup najvećeg književnika među reperima i najvećeg repera među književnicima bio je satkan od hitova i novijih Marčelovih stvari. Posebno je emotivna bila izvedba 'Ostrva mržnje', jake antiratne pjesme s njegova posljednjeg albuma", pojašnjeno je u saopštenju.

Kako dalje navode, tad se sve utišalo u iščekivanju headlinera večeri.

"Stupivši na scenu, 'Pušenje' je izazvalo euforiju među publikom. Pjevalo se uglas svaku pjesmu, jer to su pjesme naše mladosti i naše sadašnjosti: svaku znamo naizust. Zrakom su letjele pive, konfete i srčana ljubav festivaldžija za njihove heroje na stageu. Sejo je bio u vrhunskoj formi i bend je odsvirao set od skoro sat i pol. Mix svih najvećih numera 'Pušenja' kao niska bisera sjajio je festivalskom zonom. Dirljiv, emocijama nabijen i jedan od najboljih nastupa na 'Mostar Summer Festu' ikad", navdeno je dalje.

Nakon tog vrhunca večeri, stage je pripao Mili Kekinu, koji je obranio status punk ikone.

"Premijerni solo nastup na festivalu je (očekivano) bio mješavina materijala 'Hladnog piva' i Miline solo karijere. Svirački fenomenalan nastup i empatična izvedba su postigli ono što i jest želja nekadašnjeg frontmena 'Piva': da nitko ne žali za bendom, jer tu je Mile Kekin, a dok je njega na stageu, žive i 'Pivo' i 'Renault 4' i sve druge sjajne stvari koje je u životu snimio", kazuju iz organizacije festivala.

Grand finale ovogodišnjeg festivala pripalo je Mimi Mercedez.

"Kakvu samo euforiju ta žena izaziva, pa je li realno!? I je li moguće da publika zna svaku rimu? Mimi je skakala, repala i suvereno vladala stageom 'vozeći' publiku tvrdim beatovima i opakim rimama. Sat vremena jakog ženskog repa? Može, to je finale kakvo ovaj festival i zaslužuje", zaključuju organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije