Muzika

Za vikend Otaševićeva majstorska radionica za violiniste

Za vikend Otaševićeva majstorska radionica za violiniste
Foto: Ustupljena fotografija | Za vikend Otaševićeva majstorska radionica za violiniste

BANJALUKA - Majstorska radionica za violiniste osnovnih i srednjih škola "Violinska radionica" biće održana za vikend 7. i 8. septembra 2024. godine u Vijećnici Banskog dvora, a vodiće je banjalučki violinista, redovni profesor na banjalučkoj Akademiji umjetnosti, Ivan Otašević.

"Cilj radionice je omogućiti violinistima razvoj tehnike i interpretacije i ukazati na načine vježbanja koji daju bolje rezultate. Namijenjena je učenicima osnovnih i srednjih muzičkih škola.  Podsjećamo sve zainteresovane da je ostao kratak rok da se prijave na mejl: [email protected] do 4. septembra, a privilegiju da učestvuju u ovoj Radionici imaće kandidati po izboru profesora i u skladu sa brojem prijava", saopšteno je iz Banskog dvora. 

Otašević je rekao za "Nezavisne" da će radionicu održavati po modelu individualnih časova u trajanju od sat vremena sa svakim od mladih violinista. 

"Svaki polaznik će imati dva časa, odnosno jedan sat dnevno. Broj polaznika je ograničen do 15 i namenjen je za učenike osnovne i srednje muzičke škole. U razgovorima sa kolegama profesorima iz muzičke škole odabrao sam termin na samom početku školske godine, budući da su učenici imali letnju pauzu, na kojoj nisu imali časove violine i pretpostavljam da nisu u sviračkoj i izvođačkoj formi pa ova radionica ima za cilj i da učenici brže prihvate nastavni proces i redovnu nastavu violine od dva ili tri časa violine sedmično", kazao je Otašević. 

Polaznici koji budu izabrani, precizirano je Iz Banskog dvora, trebaju pripremiti jedno ili više djela iz violinske literature. 

"O preciznim terminima i satnici svi prijavljeni će biti blagovremeno obaviješteni", zaključuje se u saopštenju Kulturnog centra Banski dvor.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije