Muzika

Veče emocija na Kastelu: "Simfonija u dvoje" za kraj "Banja Luka festa" (VIDEO)

Veče emocija na Kastelu: "Simfonija u dvoje" za kraj "Banja Luka festa" (VIDEO)
Foto: Nezavisne novine | Veče emocija na Kastelu: "Simfonija u dvoje" za kraj "Banja Luka festa" (VIDEO)

BANJALUKA – Tvrđava Kastel večeras je mjesto emocije gdje premijerom zajedničkog koncerta "Simfonija u dvoje" umjetnički par Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić uz pratnju Simfonijskog orkestra Narodnog pozorišta Republike Srpske spuštaju zavjesu na četvrto izdanje "Banja Luka festa".

Njihov večerašnji koncert je njihova prva premijera ovog koncepta, a kako su istakli, na poziv da zajedno nastupaju na "Banja Luka festu" nisu mogli da odbiju.

"Jutro", "Nema te" i "Ruke druge žene" samo su neki od hitova kojima je Jelena noć pod zvijezdama od samog početka pretvorila u noć za pamćenje. Koncert je započela pjesmom "Panta rei".

"Dobro veče, Banjaluka. Mnogo sam srećna što sam u vašem gradu i što sam na ovako divnom mestu kao što je 'Banja Luka fest'", istakla je na početku koncerta Tomaševićeva.

Kako je navela, "Banja Luka fest" je sinonim za kvalitet.

"Čast mi je što sam na ovom festivalu koji je zaista izvršio muzičku revoluciju ne samo kod nas nego u čitavom regionu, pa i šire", rekla je ona.

Na koncertu je premijerno otpjevala i pjesmu sa svog novog albuma "Ruke druge žene".

Otkrila je da je pjesma "Jutro" njena muzička lična karta.

Tomaševićeva je nekoliko dana prije koncerta u Banjaluci govorila za naš medij, a tom prilikom je istakla da se izuzetno raduje premijernom zajedničkom koncertu sa svojim suprugom.

"Uzbuđena sam što ću prvi put pevati uz banjalučki orkestar pod dirigentskom palicom gospodina Dušana Uroševića", rekla je tada ona.

Naime, Simfonijski orkestar Narodnog pozorišta RS, koji večeras prati Jelenu i Ivana, postoji od 2022. godine, a na svojim dosadašnjim koncertima oduševljavali su publiku.

Nakon Jelene, na sceni se pojavio i Ivan Bosiljčić koji je istakao da mu je drago da je večeras u Banjaluci.

Takođe, kazao je da mu je Jelena rekla da je najveći kompliment za pjevača kada svi sa njim pjevaju, a zatim je dodao da je za glumca najveća čast kada je u cijeloj dvorani tišina.

"Imamo jedan zadatak koji je neizostavan - da se setimo da dobrote još uvek ima i da lepote u ovom svetu još uvek ima. Veliki Dostojevski je rekao 'Lepota će spasiti svet'. Živeli mi", rekao je Bosiljčić.

Svoj dio koncerta započeo je pjesmom "Idu dani" iz serije "Ranjeni orao", a zatim su se nastavili nizati hitovi "Dušo moja", "Žute dunje", "Pukni zoro" i drugi…

Pred kraj koncerta, Bosiljčiću se na sceni pridružila supruga Jelena te su zajedno otpjevali nekoliko pjesama.

"Zauvek ću pamtiti ovo veče. Ovo je veličanstveno. Hvala, 'Banja Luka fest'", rekla je Jelena na kraju koncerta.

I ove večeri crvenim tepihom "Banja Luka festa" prošetala su brojna poznata imena među kojima su bili glumica Slobodan Mićalović i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, a uz njih u svečanim toaletama i odijelima prošetali i Banjalučanke i Banjalučani, kao i posjetioci iz drugih gradova koji su zbog "Banja Luka festa" stigli u grad na Vrbasu.

Inače, ovogodišnji festival je otvorio Hauser spektakularnim nastupom, dok je drugo veče bilo rezervisano za Bijelo dugme koje je na Kastelu okupilo sve generacije koje su zajedno sa njima pjevale bezvremenske hitove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije