Muzika

Stajkić i Čarkić izveli najljepše ruske romase

Stajkić i Čarkić izveli najljepše ruske romase
Foto: Srna | Stajkić i Čarkić izveli najljepše ruske romase

BANJALUKA - Bariton Vasa Stajkić i pijanista Arsen Čarkić održali su večeras koncert u Banjaluci u okviru Internacionalnog muzičkog festivala "Jesenja sonata" na kojem su izvodili najljepše ruske romanse.

Publika je u Banskom dvoru uživala u najljepšim melodijama Petra Iljiča Čajkovskog, Sergeja Rahmanjinova i Georgija Sviridova, a gost koncerta bio je Hor Sveti Platonov Banjalučki - Istočnik.

Stajkić je rekao da je festival "Jesenja sonata" sjajna prilika da se publika uvede u muzičku sezonu nizom koncerata raznovrsnih muzičkih izvođača.

"Ovo je autentičan festival samim tim što je repertoar na koncertima širokog dijapazona, te će publika biti u prilici da se upozna sa nečim što odudara od klasičnog i ustaljenog", rekao je Stajkić.

Stajkić je od 2000. godine stalni član Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i od tada je ostvario više od 30 uloga u preko 400 predstava.

Čarkić radi kao redovni profesor klavirskog odsjeka Akademije umjetnosti u Banjaluci.

Imao je brojne solističke, koncerte sa orkestrom i kamerne nastupe. Osim toga, komponuje, snima, izvodi, aranžira i producira filmsku i festivalsku muziku, često nastupajući i učestvujući u različitim umjetničkim projektima.

Sutra, trećeg dana 7. Internacionalnog muzičkog festivala "Jesenja sonata" publici će se predstaviti italijanski pijanista svjetskog glasa Lorenci di Bela, dobitnik brojnih nagrada na značajnim međunarodnim takmičenjima.

Iz Banskog dvora navode da su pokrovitelji festivala "Jesenja sonata" predsjednik Republike Srpske i grad Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije