Muzika

Skandal s Didijem poprima monstruozne razmjere: Sumnjiče ga za silovanja i ubistvo

Skandal s Didijem poprima monstruozne razmjere: Sumnjiče ga za silovanja i ubistvo
Foto: Youtube/Screenshot | Skandal s Didijem poprima monstruozne razmjere: Sumnjiče ga za silovanja i ubistvo

Reper Šon Kombs, poznatiji kao P. Didi, nedavno je uhapšen te se trenutno nalazi u detencijskom centru u Bruklinu u Njujorku. Tereti ga se za reketarenje, trgovinu ljudima u svrhu seksualne eksploatacije te kriminalna djela vezanih uz prostituciju.

Osim toga reper je ranije optužen za seksualno zlostavljanje i silovanje, a njegov slučaj svakim danom postaje sve veći i veći. S prvim se optužbama Didi počeo suočavati još prošle godine.

Bivša ga tužila pa se nagodila

U novembru 2023. godine je optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje u velikoj tužbi koju je podnijela njegova bivša djevojka Kasi Ventura. On ju je tokom, kako je navela, više puta napao, okrutno tukao, silovao te kontrolisao svaki aspekt njenog života. Sve dok nisu prekinuli 2018. godine Kasi se suočavala s "ciklusom zlostavljanja, nasilja i seksualne trgovine".

Didija je optužila za "nekontrolirani bijes i često divljačko premlaćivanje", a njegovo zlostavljanje i kontrolisanje je krenulo već u početcima njihove veze.

Tokom veze ju je prisiljavao na seksualne odnose s muškim prostitutkama dok je on sve snimao. On ju je i fizički zlostavljao te drogirao. U tužbi je navela da je reper prodavao njne seksualne usluge muškim prostitutkama te joj je naređivao da praktikuje seks s više muškaraca, ponekad pod maskama i u kostimima, piše Jutarnji list.

"On je masturbirao dok je navodio gospođu Venturu i muškarca na određene seksualne radnje. Cijeli susret je trajao nekoliko dana", pisalo je u tužbi.

Svim stravičnim stvarima koje je prošla s reperom su svjedočili njegovi uposlenici, ali se niko nije usudio progovoriti protiv njega.

Didijev advokat Ben Brafman je ubrzo negirao optužbe.

"Gospodin Kombs odlučno poriče ove uvredljive i nečuvene optužbe. Proteklih šest mjeseci gospodin Kombs bio je izložen upornom zahtijevanju gospođe Ventura od 30 miliona dolara, pod prijetnjom da će napisati štetnu knjigu o njihovoj vezi, što je odbijeno kao očigledna ucjena", rekao je on.

Iako je rekla da je spremna ispričati svoju priču, drugi se dan nakon tužbe nagodila s Didijem.

"Odlučila sam ovo riješiti prijateljski. Želim zahvaliti svojoj porodici, advokatima i obožavateljima na podršci", rekla je Ventura.

Silovao studenticu

Sedam dana nakon nagodbe s Venturom reper se ponovno našao u središtu skandala. Tada je Joi Dickerson-Neal navela da ju je Didi silovao i drogirao 1991. godine, kad je bila studentica. Kako je napisala u svojoj tužbi, sve se dogodilo nakon što je "nevoljko pristala na ranu večeru" s Kombsom.

"Tokom njihovog sastanka, Kombs ju je namjerno drogirao, što je dovelo do toga da je bila u fizičkom stanju u kojem nije mogla samostalno stajati ili hodati", pisalo je u tužbi.

Tužba prije velikog pada repera

Nakon prvih tužbi je stigla i ona producenta Rodneyja "Lil Roda" Jonesa u kojoj je Didi optužen za seksualno zlostavljanje muškarca. Lil Rod je u svojoj tužbi naveo da mu je Didi naredio da vrbuje prostitutke i da vodi ljubav s njima, a istaknuo je i da ima stotine sati snimaka na kojima je prikazana "ozbiljna ilegalna aktivnost".

Producent je više od godinu dana trpio "konstantno neželjeno pipanje i dodirivanje" u Kombsovim domovima te na unajmljenoj jahti. Osim toga je u tužbi naveo da se Didi hvalio da je pucao u ljude te da mu je prijetio da će mu nanijeti tjelesne povrede ako ne ispuni njegove zahtjeve.

Reperu pretresli imanja

Nakon teških optužbi su agenti američkog Ministarstva domovinske sigurnosti otvorili istragu protiv repera. Krajem marta su mu pretresli imanja u Los Angelesu i Miamiju, a sve se dogodilo nakon što ga je Ventura optužila za trgovinu ljudima u svrhu seksualne eksploatacije. Kasnije se saznalo da su reperu iz domova zaplijenili više od tisuću bočica ulja za bebe i lubrikanata.

Stravični video napada na bivšu djevojku

Nakon što se Ventura nagodila s reperom u javnost je isplivala snimka iz hotela na kojoj se jasno vidi da je fizički nasrnuo na nju. Zastrašujući snimak prikazuje repera ogrnutog u ručnik koji ganja Venturu kroz hodnik hotela “InterContinental”. Ona je pokušala pobjeći, ali ju je on zgrabio za glavu i lupio s njom u tlo. Kad je ležala na podu ju je tukao, a onda je uzeo dvije torbe s kojima je pokušala pobjeći. Slični situaciju s videa je Ventura opisala u svojoj tužbi.

Nove optužbe protiv repera

Bivša manekenka Crystal McKinney sljedeća je optužila repera za seksualno zlostavljanje. U tužbi je rekla kako ju je Didi prisilio na oralni seks tokom "Men’s Fashion Weeka" 2003. godine, kad je imala 22 godine.

Nešto kasnije je svoje iskustvo podijelila i bivša studentica njujorškog Fashion Institute of Technology, April Lampros. Ona je tvrdila da ju je Didi silovao i drogirao tokom 90-ih. Sve je, kako je rekla, započelo kad joj je Diddi ponudio mentorstvo u modnoj industriji.

Detalji o kontroverznim zabavama

Didijeve bijele zabave bile su omiljene i popularne među slavnim osobama, a održavale su se u njegovom domu u East Hamptonu od 1998. do 2009. godine. Popis gostiju je uključivao poznate osobe iz filmske i muzičke industrije, uključujući Dženifer Lopez, Paris Hilton, Keli Osbourn, Leonarda DiCaprija, Jay Z-ja, Bijonse, Maraju Keri, sestre Kardašijan, Džastina Bibera i brojne druge. Iako nema sugestija da su te zvijezde bile uključene u njegove kriminalne aktivnosti, brojni su više puta javno rekli da ne mogu pričati o onome što se događa na Didijevim zabavama.

Na zabavama su se mogle vidjeti polugole djevojke, muškarci koji im u usta nalijevaju šampanjac i slično. Jedan video s bijele zabave je nedavno postao viralan, a razlog je bio pomalo jeziv govor repera.

"Sve smo vas napojili, najeli, sad je vrijeme da uživate u životu. Ovo je slavlje života. Ovo je prava “Bijela zabava”. Djeci je preostalo još sat vremena zabave, a onda se sve ovo pretvara u nešto na šta ćete, kad odrastete, svi htjeti doći... Tako da krenimo dalje, sklonimo djecu. Sve je dobro. U redu DJ, idemo. Učinimo to", poručio im je on tada.

Nedavno se na društvenim mrežama proširila i fotografija s jedne zabave koja se održala 2004. godine. Na njoj je Didi jeo hranu s gole žene koja je ležala na sredini stola. Isto su radili i Vil Smit, Diana Ros, Oven Vilson i druge zvijezde.

Optužbe nakon hapšenja

Nakon što je završio u pritvoru pojavile su se brojne teorije o iznenadnoj smrti njegove bivše djevojke Kim Porter. Ona je preminula 2018. od posljedica upale pluća, ali brojni smatraju da to nije bio pravi uzrok smrti. Ona je prije smrti bila potpuno zdrava, a tek je nekoliko dana prije smrti dobila simptome nalik gripi. Zbog toga brojni misle da je u njezinu smrt upleten Didi, kojeg se ona navodno jako bojala tokom njihove veze koja je trajala od 1994. do 2007.

Optužbe za zlostavljanje maloljetnika

Reper je prije nekoliko dana optužen za seksualno zlostavljanje 25 maloljetnika, uključujući i 9-godišnjaka.

Didija krive za Tupacovo ubistvo

Uz brojne optužbe koje su podignute protiv njega, Didijevo ime se počelo spominjati i u slučaju ubistva Tupaca Shakura. Prošle je godine uhićen Duane Keefe D Davis koji je osuđen zbog njegovog ubistva, a on tvrdi da je ubistvo naredio Didi. Navodno je reper platio milion dolara za ubistvo legendarnog repera.

(Jutarnji.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije