Muzika

Rade Šerbedžija priredio magičnu noć sarajevskoj publici

Rade Šerbedžija priredio magičnu noć sarajevskoj publici
Foto: Velija Hasanbegović | Rade Šerbedžija priredio magičnu noć sarajevskoj publici

SARAJEVO - Rade Šerbedžija i bend "Zapadni kolodvor" održali su sinoć koncert na prepunom pozorišnom trgu Susan Sontag, a u sklopu specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) "Kultura na ulice 2024!".

Kako je saopšteno iz NPS, "Ne daj se Ines", "Imam pjesmu za tebe", "Barbara", "Meni se dušo od tebe ne rastaje", "Kose boje maka", "Eto pjesma", "Do posljednjeg daha", "Ostala si uvijek ista", "Ne okreći se sine", i sve ostale bezvremenske pjesme kojima je kroz više decenija ostavio neizbrisiv trag Rade je izveo i na prepunom trgu Susan Sontag.

Jedan od najuspješnijih glumaca sa naših prostora u ovoj godini snimao je internacionalne uloge, te zabavljajo velike regionalne publike svojim koncertima uz "Zapadni kolodvor" u Beču, Zagrebu, Ljubljani, Kastvu, Bjelovaru, a sada i u Sarajevu, a sarajevskoj publici priredio je magičnu noć.

O programu "Kultura na ulice 2024!"

"Kultura na ulice 2024!" je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

"Projekat je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo, dok je cilj projekta da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima", pojašnjavaju iz NPS.

Dalje napominju da u slučaju vremenskih neprilika Narodno pozorište Sarajevo zadržava pravo promjene lokacija i termina, te da je ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa "Kultura na ulice 2024!" besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije