Muzika

Poznati roker doživio moždani udar

Poznati roker doživio moždani udar
Foto: Pixnio | Poznati roker doživio moždani udar

​Roker koji je bio zvijezda devedesetih godina, Metju Svit, doživio je blaži moždani udar dok je bio na turneji u Torontu.

Šezdesetogodišnjem muzičaru, najpoznatijem po hit pjesmama "Girlfriend" i "I've Been Waiting", sada su potrebne nedjelje rehabilitacije kako bi se oporavio. Njegov mendžer je aktivirao "GoFundMe" stranicu kako bi mu se pomoglo oko troškova oporavka.

"Naša dugogodišnja inspiracija i dragi prijatelj, pretrpio je moždani udar prošle nedjelje u Torontu tokom prvih dana nacionalne turneje. On je neočekivano i tragično otjeran na dug, neizvjestan put ka oporavku. Tražimo finansijsku pomoć u ovom teškom trenutku od njegove porodice, prijatelja i fanova. Bez osiguranja ili prihoda od turneje, Metju se suočava sa ogromnim finansijskim teretom. Ljekari i bolnička njega u Torontu bili su ključni u spasavanju Metjuovog života, ali zdravstvena zaštita nije besplatna za Amerikance u Kanadi. On sada mora da bude vraćen u Sjedinjene Američke Države hitnim transportnim avionom sa medicinskim osobljem u avionu, u specijalizovani rehabilitacioni centar, gdje će dobiti stalnu njegu i terapiju tokom šest nedjelja", piše u saopštenju.

Kako su dalje objasnili, biće mu potrebni mjeseci liječenja i rehabilitacije za koje se svi nadaju da će dovesti do potpunog oporavka. Troškovi za sav ovaj tretman su ogromni. Predviđa se da će iznositi blizu četvrtine miliona dolara.

"Vaše misli, ljubav i podrška će mu značiti cijeli svijet. Ali molim vas donirajte finansijski ako možete. Matju će vam biti zauvijek zahvalan", poručili su iz njegovog tima, prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije