Muzika

Počinje "ŠA fest", festival koji Prijedor pretvara u pozornicu na otvorenom

Počinje "ŠA fest", festival koji Prijedor pretvara u pozornicu na otvorenom
Foto: Ustupljena fotografija | Počinje "ŠA fest", festival koji Prijedor pretvara u pozornicu na otvorenom

PRIJEDOR - Izložbom plakata o temi nasilja na internetu studenata akademija likovne umjetnosti u Banjaluci i Novom Sadu koja će biti postavljena u "Art kutku" ispred Galerije "Sreten Stojanović" u Prijedoru večeras u 19 časova počinje "ŠA fest".

Istovremeno, kako saopštavaju organizatori "ŠA festa" na Malom gradskom trgu počeće "ŠA kids" program za mališane, u okviru kojeg će nastupiti "HAOS animatori" i zvijezde Đurđevdanskog festivala iz Prijedora.

Dodaju da se program nastavlja u "Antistres zoni", u parku u Starom Gradu, gdje će u 20 časova Neša Bridžis održati stand-up nastup, nakon kojeg se očekuje koncert Rambo Amadeusa pod nazivom "Tibute samom sebi".

"Sve je spremno. Kao i prethodna četiri puta, očekuje nas sjajan program za sve generacije. 'ŠA fest' i ovaj put u Prijedor donosi talase dobre energije. Pretvara grad u pozornicu na otvorenom, gdje se muzika, teatar i likovna umjetnost isprepliću, čineći ulice živim platnom na kojem se iscrtava nova slika kulture", izjavio je Goran Krivić, predsjednik Udruženja "ŠA fest".

Festival se nastavlja u četvrtak ekološkim, muzičkim i radionicama joge koje od 10 časova počinju u "Antistres zoni".

"Naveče nastupa bend 'Buč Kesidi', a nakon njih se očekuje nastup DJ-a Dejana Milićevića. U 'ŠA kids' zoni ponovo će nastupati 'HAOS animatori' i zvijezde Đurđevdanskog festivala", dodaju organizatori.

Navode da u petak i subotu u Ljetnoj bašti u "ŠA Live" programu nastupaju velike regionalne zvijezde.

"Petak je rezervisan za 'Partibrejkers', 'Sunshine', 'Artan Lili', 'Bigru & Paja Kratak' i 'Eho Radar'. U subotu nastupaju 'Dubioza kolektiv', Edo Maajka, 'Atheist Rap', 'Grin Bulz' i 'Motherfunky'", pojasnili su iz organizacionog tima. 

Dodaju da ni ljubitelji elektronske muzike neće ostati uskraćeni za svjetski poznate DJ-eve, koji će nastupati u na ovogodišnjem festivalu.

"U 'Elektro park' zoni festivala u Starom gradu do ranih jutarnjih časova držaće vas budnim Ian Pooley, Alexander Kowalski, Marta, Dejan Milićević, Dejan Milosavljević, Mladen Tomić, Siniša Tamamović, Level7el i mnogi drugi", saopštavaju organizatori.

"ŠA fest" je memorijalni festival posvećen prijedorskom likovnom umjetniku i muzičaru Daliboru Popoviću Mikši.

"Ovaj festival je definitivno brend Prijedora i nešto što obilježava festivalski dio muzičke scene u našem gradu i mi smo ponosni na to. Uvijek je sjajna saradnja sa ljudima iz 'ŠA festa' i grad Prijedor je i ove godine odlučio da podrži ovaj festival, kao što će to činiti i u buduće", rekao je Aleksandar Milješić načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu  saradnju, sport i NVO.

Sav prihod od "ŠA festa" se usmjerava u istoimenu fondaciju koja podržava talentovane umjetnike i njihov autorski rad.

"'ŠA fest' je više od običnog muzičkog festivala i sigurno je jedan od simbola grada Prijedora i mi smo prepoznali značaj ovog festivala i divno nam je bilo da pratimo njegov ikako konceptualni, organizacioni tako i programski rast", zaključio je Goran Nišić, predstavnik "Jelen piva", generalnog sponzora festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije