Muzika

Peti "Desant" festival od 1. do 3. avgusta u Jajcu

Peti "Desant" festival od 1. do 3. avgusta u Jajcu
Foto: Ustupljena fotografija | Peti "Desant" festival od 1. do 3. avgusta u Jajcu

JAJCE - Peto izdanje "Desant" festivala, koji i ove godine donosi zanimljiv program, prilagođen različitim muzičkim ukusima, biće održano od 1. do 3. avgusta u Jajcu.

"Desant" će biti otvoren u četvrtak, 1. avgusta koncertom Jusuf Brkić Sevdah Tria na pozornici pokraj Katakombi na Jajačkoj tvrđavi.

Ulaz na ovaj događaj, kako saopštavaju organizatori, biće moguć isključivo uz pozivnicu.

"U petak, 2. avgusta na Vodopad pozornici prvo će nastupiti Prava Stvar - Tribute to Zdravko Čolić, sa repertoarom najvećih Čolinih hitova. Nakon toga koncert će održati Bajaga i Instruktori, koji ove godine obilježavaju fantastičnih 40 godina djelovanja na muzičkoj sceni", javljaju organizatori Desanta.

Posljednjeg dana Desanta, u subotu 3. avgusta, javljeno je u nastavku, na Vodopad pozornici će nastupiti Jala Brat & Buba Corelli, koji su nedavno objavili drugi dio albuma "Goat Season", nakon čega su njihove nove pjesme sa milionskim pregledima zauzele top pozicije na YouTube trendingu.

Organizatori napominju da je ograničen broj promotivnih ulaznica u prodaji.

"Ulaznice po promotivnoj cijeni od 20 KM mogu se kupiti na www.kupikartu.ba. Zbog specifičnosti lokacije, broj ulaznica je ograničen i očekuje se da će biti rasprodane velikom brzinom. Nakon što se rasprodaju ulaznice po promotivnoj cijeni, cijena ulaznica će biti veća. Zato požurite po svoju na www.kupikartu.ba. Ulaznice za koncerte ispod Vodopada će se od 15. jula moći kupiti i u Turističkom info centru u Jajcu", napominju organizatori.

"Desant" festival se od 2020. godine, kako su podsjetili iz organizacije, održava u Jajcu sa namjerom da upotpuni ljetnu turističku ponudu Jajca i bude dodatni motiv za posjetu Jajcu, gradu bogatog kulturno-istorijskog naslijeđa i spektakularne prirode.

"'Desant' j odlična prilika da se provede nezaboravan vikend u Jajcu, uživa u atraktivnim muzičkim događajima, ali i istraže brojne atrakcije Kraljevskog grada Jajca, u kojem je čak 30 atrakcija koje su na listi nacionalnih spomenika BiH. Organizatori festivala su Inicijativa Odmori u BiH i JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, uz podršku Opštine Jajce i opštinskog načelnika Edina Hozana, Vlade Srednje-Bosanskog kantona, te ministarstava okoliša i turizma, te kulture i sporta FBiH", zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije