Muzika

Peta zvučna izložba i koncert žive elektroničke muzike na MAS UNSA

Peta zvučna izložba i koncert žive elektroničke muzike na MAS UNSA
Foto: Ustupljena fotografija | Peta zvučna izložba i koncert žive elektroničke muzike na MAS UNSA

SARAJEVO - Peta po redu zvučna izložba i koncert žive elektroničke muzike biće održani 5. jula u periodu od 16 do 20 časova na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu (MAS UNSA).

Događaj je otvoren za javnost i biće upriličen u Maloj sali (soba br. 10) Muzičke akademije.

"Zvučna izložba će biti otvorena od 16 do 20 časova, a koncipirana je kao privremeni javni događaj na kojem će svoje radove predstaviti profesori i studenti Muzičke akademije. Zvučni eksponati će posjetiteljima pružiti mogućnost slušnog opažanja različitih načina i umijeća dizajniranja zvuka u oblasti elektroničke i elektroakustičke muzike, odnosno analognih, digitalnih i hibridnih tipova zvučnih sinteza. Nazivi i autori eksponata su sljedeći: Melanie Ovenden ('EniGmA'), Jovana Pavlović ('Anima'), Ena Ibrahimagić ('Euforija')', Ajdin Tirić ('Pax4'), Benin Mujkić ('Džepni šaman'), Omer Blentić (Organum '84. Civilization'), i Rijad Kaniža (isječak iz predstave 'Adam i Yoshi')", navedeno je u saopštenju MAS UNSA.

Dalje navode da koncert žive elektroničke muzike počinje u 19 časova, a nastupiće Dino Rešidbegović ("Keiserens nye klæder" za analogne sintetizatore zvuka), Omer Blentić ("The Liver" za Theremin, analogni sintetizator zvuka, procesor i looper), Zlatan Božuta ("X O", kompozicija D. Rešidbegovića - verzija za klavir i efekte), Benin Mujkić ("Collisions" za trubu i procesore), i Rijad Kaniža ("6R41N 1NCU84710N" za granulator)", pojašnjeno je dalje.

Između ostalog, kako navode organizatori, posjetioci koncerta će prvi put u istoriji bosanskohercegovačke muzike moći svjedočiti koncertnoj izvedbi na thereminu i digitalnom granulatoru.

Događaj organiziraju red. prof. dr. Dino Rešidbegović (mentor) i asist. mr. Rijad Kaniža.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije