Muzika

"Ostala si uvijek ista" donijela prvu nagradu u Trebinje (VIDEO)

"Ostala si uvijek ista" donijela prvu nagradu u Trebinje (VIDEO)
Foto: Ustupljena fotografija | "Ostala si uvijek ista" donijela prvu nagradu u Trebinje (VIDEO)

MAGLAJ - Mladi trebinjski muzičar Marko Ninković, nesvršeni elektro inžinjer, pobjednik je 52. Internacionalnog festivala mladih i nedovoljno afirmisanih pjevača "Studentsko ljeto" koji je održan u Maglaju.

Marko je, kao jedini predstavnik iz Republike Srpske i iz Trebinja, među takmičarima iz čak devet zemalja svijeta, osvojio, u stvari, prvu nagradu žirija novinara, ali mu je priznanje, kako kaže, tim draže što je u pitanju takmičenje sa dugom tradicijom, prepoznatljivo već decenijama na svim prostorima bivše Jugoslavije, a na kojem su kao početnici nastupali i Željko Samardžić, Lepa Brena, Đulijano, Severina.

"Bilo nas je 29 interpretatora iz devet zemalja, sa tri kontinenta i baš smo se lijepo družili u dva takmičarska dana. Konkurencija je bila izuzetno jaka, mnogo takmičara iz Zagreba, jedan takmičar koji je bio drugi na Pinkovim zvezdicama, tako da nisam očekivao ovakav plasma, ali, s obzirom da nisam po prirodi tremaroš, a muzičari valjda takvi i trebaju da budu – prirodni i neposredni sa publikom, sa lakoćom sam otpjevao pjesmu Miša Kovača 'Ostala si uvijek ista'", kaže Marko.

On se sa istom pjesmom prije dvije godine prijavio i za Zvezde Granda, ali, s obzirom da je bio veliki broj prijavljenih iz B i H i Saša Popović je, budući da se Marko prijavio pri samom kraju, već bio odabrao takmičare, mladi Trebinjac nije imao šansu da na audiciji pjesmu otpjeva ni sa matricom, niti u cjelosti sa refrenom, tako da nije ni prošao.

“Shvatio sam da Trebinje ima toliko ljepota da bi bilo glupo da ja snimim sve samo na jednom mjestu, tako da su u Maglaju i time bili oduševljeni i pitali me radim li u Turističkoj organizaciji, pa sam tako dobro odabrao kadrove da ispromovišem grad, a ja sam sve samo radio iz čiste ljubavi prema svome gradu”, kaže ovaj skromni mladić.

Nije, doduše, imao tu sreću ni da ga medijski isprate, niti doprate sa ovog takmičenja, pa čak ni da njegovo predstavljanje bude "okačeno na nekom turističkom sajtu, ali on ne odustaje ni od promocije Trebinja, niti od muzike, u kojoj preferira izvođenje pop i rok pjesama, mada ni od narodnih ne bježi, naročito kada su u pitanju veselja poput svadbi, krštenja i slično.

Marko izvanredno svira klavir i dok je pohađao Osnovnu muzičku školu  u Trebinju uvijek se sa saveznih i republičkih takmičenja vraćao sa nagradama, ali mu je draže pjevanje i najvjerovatnije bi, da je u Trebinju u vrijeme kada je završio osnovnu školu postojala srednja muzička, danas studirao ili bi završio solo pjevanje.

"Kada sam upisivao fakultet u Istočnom Sarajevu želja mi je bila Muzička akademija, ali sam, sa srednjom elektrotehničkom, bez srednje muzičke, mogao upisati samo crkveno pojanje, što nisu bile moje želje i prevladala je elektrotehnika na kojoj sam se zaustavio pri kraju, na četvrtoj godini i već neko vrijeme je taj studij po strani, jer me preokupacija muzikom sve više obuzima", kaže on.

Za sada od muzike može fino da zaradi, jer je angažovan po svirkama na Raftingu Drina, Tara, zatim po trebinjskim ugostiteljskim objektima, u Gradu sunca, a u trebinjskom restoranu "Humsko", kada god dolaze visoke delegacije iz Srbije – traže Marka.

Nastupa zajedno sa prijateljem iz Bileće, pa, iako svira klavir, odnosno klavijature, najviše voli pjevati i nastupati sa gitarom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije