Muzika

"No Borders Orchestra" u Novom Sadu 6. septembra

"No Borders Orchestra" u Novom Sadu 6. septembra
Foto: Karlo Cargonja | "No Borders Orchestra" u Novom Sadu 6. septembra

NOVI SAD - "No Borders Orchestra", vrhunski ansambl muzičara sa prostora bivše Jugoslavije, održaće koncert 6. septembra sa početkom u 20 časova u Sinagogi u Novom Sadu u okviru svoje turneje "Turning Point".

Ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku za uživanje u vrhunskoj muzici koja spaja umjetnost i društvenu odgovornost.

"No Borders Orchestra" (NBO), koji već deceniju kroz muziku prevazilazi etničke, vjerske i nacionalne razlike, poziva publiku da se priključi ovom umjetničkom putovanju koje istražuje ključne društvene i estetske prekretnice u istoriji i savremenom svijetu.

"Turning Point" je projekat osmišljen da nas podstakne na promišljanje o trenutnoj društvenoj situaciji i izazovima sa kojima se suočavamo, prenosi Tanjug.

Koncert u Novosadskoj Sinagogi predstavlja dio šire turneje koja se oslanja na neka od najznačajnijih i najljepših djela komponovana za gudački ansambl, djela Arnolda Šenberga, Riharda Štrausa i Gustava Malera, dok će program uključivati i premijerna izvodjenja četiri nova djela vodećih mladjih regionalnih kompozitora.

Publika će imati priliku da čuje kompozicije Nine Perović (Crna Gora), Davora Branimira Vinczea (Hrvatska), Darije Andovske (Severna Makedonija) i Marka Nikodijevića (Srbija).

"Turning Point", odnosno "Prekretnica" je apel za djelovanje i jedinstvo u okončanju sukoba u svijetu, kao i u borbi protiv sve dubljih društvenih nejednakosti i klimatskih promjena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije