Muzika

Nizozemska ipak ide na Evroviziju (VIDEO)

Nizozemska ipak ide na Evroviziju (VIDEO)
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Nizozemska ipak ide na Evroviziju (VIDEO)

Nizozemska će se sljedeće godine takmičiti na Evroviziji, uprkos diskvalifikaciji prošlogodišnjeg predstavnika Josta Klajna.

Kako piše nizozemska televizijska kuća AVROTROS, Jost Klajn je odbio ponudu da predstavlja Nizozemsku na Evroviziji sljedeće godine.

"Jostu Klajnu je ponuđena prilika da ponovno učestvuje. Međutim, na kraju je odlučioda odbije ponudu", naveli su.

AVROTROS je ranije izrazio sumnju oko učestvovanja na Evroviziji sljedeće godine nakon što je Jost Klajn diskvalifikovan sa ovogodišnje Evrovizije u Malmeu, i to nakon što ga je snimateljka optužila za prijetnje i napad.

Švedsko tužilaštvo ranije je navelo da se ne može dokazati da je nizozemski predstavnik izazvao "ozbiljan strah" u navodnom incidentu iza bine, a koji je uključivao snimateljku.

Inače, Klajnu je zabranjeno da izvede pjesmu "Europapa" samo nekoliko sati prije finala Evrovizije, nakon što je jedna članica produkcijske ekipe tvrdila da je prijeteći krenuo prema njoj nakon svog polufinalnog nastupa dva dana ranije.

Iz organizacije nizozmske televizijske kuće Avrotros naveli su da je Klajn snimljen neposredno nakon silaska sa bine, iako je ranije dogovoreno da ga ne snimaju i ne ometaju.

Međutim, to se nije ispoštovalo čak i nakon Klajnovih upozorenja da ne želi da ga iko snima, prenosi B92.

Podsjećamo, Švajcarska će biti domaćin 69. izdanja Evrovizije. Takmičenje će se održati u St. Jakobshalleu u Bazelu. Polufinalne večeri održaće se 13. i 15. maja, a veliko finale zakazano je za subotu 17. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije