Muzika

Nermin Puškar 4. jula na "Baščaršijskim noćima"

Nermin Puškar 4. jula na "Baščaršijskim noćima"
Foto: Ustupljena fotografija/Bosanski kulturni centar | Nermin Puškar 4. jula na "Baščaršjiskim noćima"

SARAJEVO - Nakon duže pauze, jedan od najboljih vokala Bosne i Hercegovine, Nermin Puškar će nastupiti pred publikom u Sarajevu 4. jula, u 21 čas u okviru festivala "Baščaršijske noći" na otvorenoj pozornici koja će biti postavljena u ulici Zelenih beretki, saopšteno je iz Bosankog kulturnog centra (BKC) KS, koji je izvršni organizator festivala.

Kako je navedeno u saopštenju, Puškar će zajedno sa bendom, koji čine vrhunski profesionalni muzičari iz BiH i Slovenije, izvesti pjesme koje su obilježile njegovu uspješnu dugogodišnju muzičku karijeru.

"Kao predgrupa će na koncertu nastupiti bend 'Tetak 13.', petočlana ekipa koja izvodi energični autorski rock repertoar. Do sada su objavili četiri singla, a planiraju do kraja godine objaviti i prvi studijski album", pojašnjeno je dalje.

Poslije velikog uspjeha koji je postigao sa grupama "Krug" i "Knock out", s kojima je izdao dva albuma, kako je nevedeno, Puškar se fokusirao na autorski rad, te izdao prvi solo album, pod nazivom "Novi svijet". 

"U proteklom periodu izgradio je svoj muzički stil i ukus, kombinujući razne muzičke pravce, ali se u osnovi svih njegovih pjesama nalazi moderni melodični rock. Tenutno boravi u Ljubljani, gdje radi na projektima nekih od najistaknutijih slovenskih i regionalnih izvođača", pojašnjavau iz BKC-a.

Zaključuju da će uskoro biti dostupno više informacija o kompletnom programu "Baščaršijskih noći".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije