Muzika

"Neki novi tango": Koncert ansambla "Libercuatro" uskoro u Banjaluci

"Neki novi tango": Koncert ansambla "Libercuatro" uskoro u Banjaluci
Foto: Ustupljena fotografija/Kulturni centar Banski dvor | "Neki novi tango": Koncert ansambla "Libercuatro" uskoro u Banjaluci

BANJALUKA - Koncert renomiranog tango ansambla "Libercuatro" iz Beograd pod nazivom "Neki novi tango" biće održan u Koncertnoj dvorani Banskog dvora 25. septembra od 20.00 časova

Ovaj sastav čine izuzetni muzički umjetnici Ksenija Ristić (klavir i autor aranžmana), Aleksandar Mišović (vokal), Igor Hadžić (violina), Petar Mirkov (bandoneon) i Nikola Buljančević (kontrabas).

Kako navode članovi ansambla, cilj im je da širi auditorijum zainteresuju za tango muziku i ovu specifičnu kulturu koja je oktobra 2009. godine uvrštena na UNESCO-vu listu kulturnog nasljeđa.

"Na redovnom repertoaru ansambla nalaze se kompozicije tradicionalnog tanga, tango nuevo pravca, savremene tango kompozicije, kao i kompozicije domaćih kompozitora. Posebno mjesto zauzimaju kompozicije Astora Pjacole, s obzirom da je Pjacola fuzijom džeza, tradicionalnog tanga, neobaroknog stila i teatra stvorio novi stil - tango nuevo, stil koji je unio revolucionarne promjene u muzici", naveli su organizatori.

Na repertoaru "Libercuatro" sastava su i djela Gardela, Troila, Viljolda, Kanara, savremenih kompozitora Juliana Peralte, Elbi Olalle i mnogih drugih autora.

"Riječ je prevashodno o djelima čije originalne partiture nisu lako dostupne, ne samo kod nas, već i u svijetu, što rad ovog ansambla čini još složenijim i dragocjenijim. Posebno se zato ističe edukativna crta njihovog djelovanja", zaključili su organizatori.

Besplatne pozivnice za koncert zainteresovani mogu preuzeti na biletarnici Banskog dvora odradnim danom, osim vikendom u periodu od 12 do 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije