Muzika

Muzička imena iz pet zemalja u Banjaluci, počinje "Jesenja sonata"

Muzička imena iz pet zemalja u Banjaluci, počinje "Jesenja sonata"
Foto: Ustupljena fotografija | Muzička imena iz pet zemalja u Banjaluci, počinje "Jesenja sonata"

BANJALUKA - Sedmo izdanje Međunarodnog muzičkog festivala "Jesenja sonata" biće održano od 14. do 17. oktobra u Kulturnom centru Banski dvor, a banjalučka publika i ove godine biće u prilici da uživa u nastupima renomiranih imena umjetničke muzike.

Ove godine u grad na Vrbasu stižu muzičari iz Italije, Japana, Austrije, Republike Srpske i Srbije, a svi koncerti biće održani u Koncertnoj dvorani Banskog dvora sa početkom u 20 časova.

"Sa ponosom želimo istaknuti da će ovogodišnju 'Jesenju sonatu' u ponedjeljak, 14. oktobra, otvoriti jedan od trenutno najznačajnijih violinista današnjice Benjamin Šmid iz Austrije, koji će održati koncert zajedno sa renomiranim gudačkim orkestrom 'Kamerata Novi Sad'", saopštili su iz Banskog dvora.

Drugog dana festivala, u utorak, 15. oktobra, jedinstvenim programom pod nazivom "Melodije moje duše - koncert najljepših ruskih romansi", precizirali su iz Banskog dvora, Banjalučanima i gostima grada predstaviće se muzički umjetnici - bariton Vasa Stajkić iz Beograda i pijanista Arsen Čarkić iz Banjaluke.

"Trećeg dana sedmog Internacionalnog muzičkog festivala 'Jesenja sonata", u srijedu, 16. oktobra, publici će se predstaviti italijanski pijanista svjetskog glasa Lorenco di Bela, dobitnik brojnih nagrada na značajnim međunarodnim takmičenjima, te jedan od laureata čuvenog pijanističkog takmičenja 'Horovic'", najavljuju iz Kulturnog centra Banski dvor.

Završnica festivala ostavljena je za još jedan koncert na kojem će nastupiti kamerni sastav "Mikuno trio", koji čine cijenjeni i višestruko nagrađivani muzičari iz Japana i Srbije Jukiko Uno (violina), Šinosuke Inugaj (klavir) i Marko Miletić (violončelo). navedeno je u saopštenju.

Pokrovitelji festivala su predsjednik Republike Srpske i grad Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije