Muzika

Mladi banjalučki harmonikaš: Koncert Radovana Ivanovića u Banskom dvoru

Mladi banjalučki harmonikaš: Koncert Radovana Ivanovića u Banskom dvoru
Foto: Ustupljena fotografija/Kulturni centar Banski dvor | Mladi banjalučki harmonikaš: Koncert Radovana Ivanovića u Banskom dvoru

BANJALUKA - Koncert "Umjetnost i tradicija" Radovana Ivanovića (harmonika), dobitnika Plakete Banskog dvora za najboljeg studenta Studijskog programa muzičke umjetnosti banjalučke Akademije umjetnosti, biće održan u Koncertnoj dvorani Banskog dvora u utorak u 20 časova.

Kako saopštavaju iz pomenute institucije kulture, u prvom dijelu koncerta mladi banjalučki umjetnik Radovan Ivanović će se predstaviti solo klasičnim programom nakon čega na scenu stupa Simfonijski orkestar Narodnog pozorista Republike Srpske pod dirigentskom palicom Dušana Vere Uroševića.

"Publika će biti u prilici da uživa u zajedničkom izvođenju obrada klasične, filmske i narodne muzike. Pred sam kraj koncerta, na sceni će se se pridružiti i Kamerni hor 'Kerubini' i dva vokalna solista Milica Stijepić Ivić i Aleksandar Dulić. Gosti će biti i Filip Vukelić (klavr), kao i Stanislava Đorđević (frula). Poslednja kompozicija na koncertu je 'Moravac kolo', koju će odigrati članovi KUD-a 'Sveti Sava' Banjaluka", javljaju iz Banskog dvora.

Radovan Ivanović, rođen je 18. februara 2002. godine u Banjaluci. Profesor je harmonike. Diplomirao je na banjalučkoj Akademiji umjetnosti u klasi profesora Zorana Rakića. Nižu i srednju muzičku školu završio je u rodnom gradu, kao učenik generacije i dvostruki dobitnik Svetosavske nagrade, dobitnik je i "Nagrade Grada Banja Luka mladima za 2019. godinu“, te "Medalje predsjednika Republike Srpske“ kao najvećeg priznanja koje se dodjeljuje mladima iz oblasti umjetnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije