Muzika

Legendarni hevi metal bend Satan po prvi u Hrvatskoj

Legendarni hevi metal bend Satan po prvi u Hrvatskoj
Foto: Facebook / Printscreen | Legendarni hevi metal bend Satan po prvi u Hrvatskoj

Satan će u Hrvatskoj svoj prvi nastup održati 17. septembra u klubu Močvara. Na zagrebački nastup stižu na krilima sedmog studijskog albuma, "Songs in Crimson", koji izlazi samo nekoliko dana prije koncerta, 13. ovog mjeseca.

Satan je aktivan na sceni već 45 godina. Osnovani su 1980. u jeku NWOBHM pokreta te su kao takvi ostavili jak trag na heavy metal i trash scenu ranih osamdesetih.

Bend je prepoznatljiv po svom prvencu, albumu "Court In The Act", objavljenom 1983. Satan se ponovo okupio 2011., a osim nastupa i festivala, bend je bio i diskografski aktivan, pa su tako u posljednjih trinaest godina snimili čak pet albuma. Nadolazeći album sedmi je iz tvornice Satana i prati posljednje izdanje iz 2022., "Earth Infernal". 

Satan će na zagrebačkom koncertu nastupati uz kalifornijski bend Haunt. Haunt je najprije zamišljen kao solo projekt Trevora Vilijama Čurča. Od 2017., godine kad je sastav postao aktivan, objavili su osam studijskih albuma od kojih je posljednji, "Dreamers" izašao ove godine. Uz Haunt, zagrebačkoj publici će se predstaviti i Hell Fire, takođe kalifornijski bend koji u svom izražaju njeguje speed metal.

Ulaznice za koncert Satana u Močvari mogu se nabaviti u Dirty Old Shopu po cijeni od 25 evra. Online one se mogu kupiti preko veb shopa Dirty Old Shopa. Cijena ulaznica na dan koncerta iznosiće 30 evra, navodi "Muzika".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije