Muzika

Konstrakta uz vještačku inteligenciju napravila događaj u Sava centru

Konstrakta uz vještačku inteligenciju napravila događaj u Sava centru
Foto: Tanjug / AP | Konstrakta uz vještačku inteligenciju napravila događaj u Sava centru

​BEOGRAD - Pop pjevačica Konstrakta i sastav Zemlja gruva sinoć su održali svoj prvi veliki samostalni beogradski koncert u Sava centru, koji se odigrao kao multimedijalni događaj, začinjen vještačkom inteligencijom.

Dvoipočasovni nastup u Plavoj dvorani nedavno otvorenog, renoviranog Sava centra počeo je duhovito prigodnom novom pjesmom "Konstrakta u Sava centru".

"Nisam spremila govor. Jedino što imam da kažem najviše i najlepše hvala što ste došli", poručila je po izlasku na pozornicu burno pozdravljena pjevačica, čije je pravo ime Ana Đurić.

Najavljena tema koncerta bila je "Obična žena u neobična vremena", a Konstrakta je navela da sarađuje "sa veštačkom inteligencijom između pesama", pošto su išli duhoviti songovi sa tematikom nastupa u Sava centru, praćeni video ili tekstualnim porukama na velikom ekranu iza pozornice.

Konstrakta je izvela hit "Neam šamana", u jednom trenutku je podijelila pozornicu sa klasičarskim pijanističkim LP duom, koji čine Sonja Lončar i Andrija Pavlović, dok su u bloku koji otvorila "Evo, obećavam" zapjevali i horovi Prve gimnazije i "Svi u glas", uz Zemlji gruva pridodate duvače.

U skoro ispunjenom Sava centru, Konstraktu su posjetioci burno pozdravljali između svake pjesme, dobar dio je uspjela da podigne iz sjedišta i raspleše, a posebno grleno se pjevala "Nisam znala da sam ovo htela".

Nakon par pjesama, poput "Meni treba" koje je odgruvala sama Zemlja gruva, u završnicu koncerta se ušlo sa "Zabavom" i promijenjenom garderobom Konstrakte, koja je umjesto dotadašnjih crnih pantalona i košulje sa širokim, krilastim rukavima, obukla bijelu haljinu.

Evrovizijski hit "In corpore sano" Konstrakta je otpjevala sa dvoranom, uz čak dvije njene dvojnice koje su na pozornici uporedno prale ruke u lavoru, a odgovarajuće je uslijedio njen ovogodišnji pokušaj da ponovo ode na "Pesmu Evrovizije" - "Novo, bolje“.

Koncert je završio uz mahanje zastavama, Konstraktom u crvenom i plesnim performansom Dens fektorija sa stolom za sastanke, što je nagrađeno dugorajneim aplauzima i ovacijama.

"Ovo je kraj koncerta", kratko je poručila Konstrakta, da bi se potom zagrljena poklonila sa Zemljom gruva. 

Pjevačica se na oduševljenje prisutnih vratila na bis za još dvije pjesme, ali i da bi podijelila poklone za nekoliko nasumično izabranih posjetilaca, prenosi "Tanjug".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije