Muzika

Koncertom Zorana Predina počeo džez festival

Koncertom Zorana Predina počeo džez festival
Foto: Srna | Koncertom Zorana Predina počeo džez festival

TREBINJE - Koncertom Zorana Predina, jednog od najznačajnijih slovenačkih muzičara pod nazivom "Zoran pjeva Arsena" večeras je u amfiteatru na Crkvini u Trebinju počeo treći "Trebinje džez festival".

 

Muzički projekat "Zoran pjeva Arsena" sastoji se od 12 Arsenovih pjesama po izboru Zorana Predina, rađenih u džipsi sfing aranžmanima.

Projekat je dobio ime po istoimenom albumu, koji su snimili Zoran Predin i Damir Kukuruzović Đango Grup, kao omaž velikom Arsenu Dediću.

Direktor Kulturnog centra Trebinje Miljan Vuković rekao je novinarima da ovaj festival znači mnogo, s obzirom na to da je ovo novi proizvod koji je Kulturni centar plasirao na umjetničku scenu Trebinja i regiona.

"Nadam se da je on postao integralni dio kulture Grada Trebinja i da će u narednim godinama tek da pokaže puni kapacitet", rekao je Vuković.

Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu Slađana Skočajić rekla je novinarima da je džez festival kruna trebinjskog kulturnog ljeta, kad je riječ o muzičkim festivalima.

"Džez se vraća na velika vrata i Trebinje se ponosi sa tim što smo uspjeli da napravimo dobrobit u kulturi", rekla je Skočajićeva.

Treći "Trebinje džez festival" organizuje Kulturni centar Trebinje, pod pokroviteljstvom Grada Trebinja, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Kabineta predsjednika Republike Srpske u okviru manifestacije Trebinjsko kulturno ljeto.

Tokom festivala, pet bendova će nastupiti na pet najatraktivnijih lokacija u gradu, u amfiteatru na Crkvini, na dvije bine u Starom gradu - kod Siti paba i kod ljetnog kina, u bašti hotela Platani i u rok baru Andergraund.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije