Muzika

Koncert Natalije Todorović u "Art dvorištu"

Koncert Natalije Todorović u "Art dvorištu"
Foto: N.N. | Koncert Natalije Todorović u "Art dvorištu"

BANJALUKA - Koncert violinistkinje Natalije Todorović biće održan sutra u Art dvorištu Banskog dvora od 21 čas, nosiće naziv "Violinska promenada". Todorovićeva će nastupiti uz klavirsku pratnju Vlade Danića. Besplatne pozivnice za koncert su podijeljene.

Natalija Todorović rođena je u Banjaluci 1985. godine, gdje je završila Osnovnu i Srednju muzičku školu "Vlado   Milošević" u klasi prof. Dušana Šestića i Svetlane Šeršukove (Moskva). Deset godina je svirala na violini istaknutog banjalučkog kompozitora i etnomuzikologa Vlade Miloševića, koju joj je Akademija dala na korištenje kao talentovanom studentu. Natalija se bavi i komponovanjem djela za violinu i gudače. Njena zbirka kompozicija za gudače "Prosnevanje" sastavni je dio njenog repertoara. Sve kompozicije su snimljene za potrebe Kulturnog centra Banski dvor u cilju promocije klasične muzike kod nas.

Kao solista nastupala je širom BiH, ali i u Srbiji, Sloveniji, Austriji, Crnoj Gori. Snimila je dosta kompozicija za potrebe RTRS za emisije iz kulture.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije