Muzika

Klasična i tradicionalna muzika: Koncert gudačkog kvarteta "Aurora" u Trebinju

Klasična i tradicionalna muzika: Koncert gudačkog kvarteta "Aurora" u Trebinju
Foto: Ustupljena fotografija/Kulturni centar Trebinje | Klasična i tradicionalna muzika: Koncert gudačkog kvarteta "Aurora" u Trebinju

TREBINJE - Koncert gudačkog kvarteta "Aurora" iz Beograda, koji čine Katarina Cvjetković - prva violina, Milica Kostić - druga violina, Anđela Andreski - viola i Dunja Vesić - violončelo, biće održan 30. avgusta na Ljetnoj sceni Kulturnog centra Trebinje, sa početkom u 21 čas.

Kako saopštavaju organizatori, Udruženje građana "Mostovi" iz Trebinja, na repertoaru "Aurore" se, pored djela klasične muzike, nalaze rok, popularna, tradicionalna i filmska muzika, koju ovaj kvartet izvodi u svojim originalnim aranžmanima.

"Četiri prijateljice okupile su se s idejom da na originalan način svoju ljubav prema muzici prenesu drugima. Nakon završenih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, počinju da istražuju različite vrste muzike i izdvajaju kvalitetne kompozicije koje jedinstveno zvuče na gudačkim instrumentima", navode iz Udruženje građana "Mostovi".

Članice kvarteta govore da im je želja da na slušaoce prenesu radost koju zajedničko nastupanje donosi njima.

"Zahvaljujući publici koja je prepoznala dobru muziku, članice 'Aurora' kvarteta su za kratko vrijeme postigle veliki uspjeh i nastupile u brojnim gradovima širom Srbije, ali i van granica zemlje", zaključili su organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije