Muzika

Holivudska zvijezda nastupila u Kragujevcu

Holivudska zvijezda nastupila u Kragujevcu
Foto: Tanjug | Holivudska zvijezda nastupila u Kragujevcu

KRAGUJEVAC - Popularni "Arsenal fest" otvoren je u Kneževom arsenalu, u Kragujevcu, nastupima "Asian Dub Foundationa", "Partibrejkersa", Kijanu Rivsa i "Dogstara", te "Brkova".

Britanski bend "Asian Dub Foundation" (ADF) već je gostovao na "Arsenal festu", kao i na drugim festivalima u Srbiji, a prezentovao je i ovoga puta ubjedljivo karakterističan elektro-etno-ragga-pank koktel, koji je rasplesao i raspjevao publiku, posebno za vrijeme izvođenja hitova "Stand Up", "Fortress Europe", sve do završne "Rebel Warrior".

"Gdje ste prijatelji“, čulo se u jednom trenutku sa bine na srpskom, što je izazvalo ovacije publike 14. "Arsenal festa", koji je otvoren u četvrtak naveče.

Već popunjena glavna bina potom je dočekala "Partibrejkerse", koji su, baš kao i 2016, podijelili glavnu binu "Arsenala" sa ADF-om.

Frontmen Zoran Kostić Cane je na početku nastupa apelovao za pomoć za liječenje petorice dječaka koji boluju od Dišenove mišićne distrofije.

"Broj 5 na 3091, pomozimo drugom i pomoći ćemo sebi", poručio je Cane, čiji je nastup započet pjesmom "Ona kaže ljubav pokreće ovaj svet", a nastavljen hitovima "Ako si", "Ona sve zna", "Zemljotres", "Lobotomija", "Ćutanje", "Noćas u gradu"... sve do završnice obilježene pjesmama "Hipnotisana gomila", "Kreni prema meni" i za sam kraj "Hoću da znam".

"Partibrejkersi" su svojevremeno svirali zajedno sa Džonijem Depom, a na "Arsenalu" ih je "naslijedio" holivudski glumac Kijanu Rivs i njegov bend "Dogstar", koji je prije Kragujevca gostovao i na "INmusic" festivalu u Zagrebu, prenosi SeeCult.

Neposredan, opušten, Rivs je mahao i smješkao se svima pred početak nastupa. Na bini nenametljiv, kao da je pomalo i u sjenci frontmena Breta Domrouza. Obožavateljke, čiji se vrisak glasno čuo čim se bend pojavio na pozornici, ipak su mogle da budu zadovoljne, jer je Rivs, očekivano, bio dominantno prikazivan na video-bimu. Uz sijaset telefona koji su ovjekovječili dolazak svjetske zvijezde u Kragujevac, alternativni bend je čvrstom svirkom potvrdio opravdanost prošlogodišnjeg povratka na scenu, poslije duge pauze.

Uvodno veče 14. "Arsenal festa" zatvorio je još jedan bend koji je odavno odomaćen u prostoru Kneževog arsenala - "Brkovi". Pank-folk legende nastupile su u Kragujevcu u sklopu obilježavanja 20 godina postojanja, a njihov nastup protekao je uz "šutke" i euforično pjevanje uglas njihovih starih hitova, ali i onih sa aktuelnog albuma "Krvava novčanica".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije