Muzika

"Exitov" Sea Star Hrvatskoj ekonomiji donio oko 40 miliona evra

"Exitov" Sea Star Hrvatskoj ekonomiji donio oko 40 miliona evra
Foto: Ustupljena fotografija/Exit | "Exitov" Sea Star Hrvatskoj ekonomiji donio oko 40 miliona evra

"Exitov" Sea Star u Umagu u svojih je šest održanih izdanja, od 2017. do 2024. hrvatskoj ekonomiji donio oko 40 miliona eura izravne koristi, saopštili su organizatori ovog festivala.

Uspjeh je time veći jer je riječ o jedinom velikom muzičkom festivalu u Hrvatskoj koji se održava van turističke sezone, ističe se u istraživanju nezavisne agencije TIM Centar.

"U šest navedenih izdanja ukupna vrijednost promocije festivala i destinacije, fokusiranih na brendiranje Umaga, Istre i hrvatskog primorja, na domaćem i mnogim stranim tržištima iznosila je 30.2 miliona evra, što pak u zbiru znači da je Sea Star Hrvatskoj donio više od 70 miliona evra ekonomske i promotivne koristi. Ovi podaci dodatno uvećavaju priznanje dobijeno od strane HDS ZAMP-a po kojem je Sea Star posljednje dvije godine zaredom drugi najposjećeniji domaći muzički festival", saopštili su organizatori festivala, dodajući da je kroz festivalska vrata ovogodišnjeg Sea Stara u dvije večeri ušlo više od 44.000 posjetilaca, iz više od 40 zemalja i sa četiri kontinenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije