Muzika

Dubioza uz huk od 12.000 glasova

Dubioza uz huk od 12.000 glasova
Dubioza uz huk od 12.000 glasova

Ska pank bend "Dubioza kolektiv" potvrdio je status jednog od najznačajnijih muzičkih imena regiona svojim do sada najvećim samostalnim koncertom u Srbiji, koji je održan u subotu naveče u beogradskoj "Kombank areni" pred oko 12.000 ljudi.

Publiku su prvo zagrijali novosadski pankeri "Atheist Rap", trenutno na regionalnoj turneji, kojom obilježavaju 25 godina postojanja benda. Popularni sastav je odsvirao gotovo sve svoje legendarne pjesme, da bi nakon toga prepustio binu zvijezdama večeri.

Dvočasovni koncert "Dubioza" je otvorila taktovima pjesme "Volio BiH" sa aktuelnog albuma "Apsurdistan", uspjevši da početnom isporučenom energijom uskomeša i raspleše krcat parter i od prve sekunde podigne na noge bukvalno sve posjetioce na tribinama.

Standardno odjeveni u crno-žute dresove, momci su potom otprašili staru "USA", a nakon pjesama "One More Time", "Tranzicija" i "Fire", uslijedio je kratak predah, tek da se poruči: "Dobro veče! Ljudi, žestoki ste, nastavite u tom ritmu!" Nakon toga "Dubioza" je nastavila sa setom izvodeći numere "Eurosong", "Firma Ilegal" i "Marijuana".

Bez predaha je "Dubioza" vezala još dva hita - "Šuti i trpi" i "Recesiju", kao i aktuelnu "Kažu" sa albuma "Apsurdistan", sa kojeg su se čule i "Prvi maj", te kultna "Valter". Posvetu KUD "Idijotima" oličenu u obradi "Ja sjećam se" "Dubioza" je izvela uz pomoć Popa i Raduleta iz "Atheist Rapa".

Zvanični dio zaokružili uz "Celebrate the Riot" i "Vidi, vidi, vidi".

Huk publike vratio je "Dubiozu" na bis koji je protekao u drugačijem, akustičnom štimungu. To je bio prirodan zvučni kolorit za "Krivo je more 2", a sa bine su primijetili da su upaljači u romantičnoj slici "Arene" bili dominantni u odnosu na mobilne telefone. Došao je momenat i da "Brijuni" sa zaraznim refrenom zatvore akustični set, a onda su opet uključena pojačala, za sam finiš.

Uslijedile su "Blam" i "Kokuz", a kraj je uslijedio sa "No Escape" i "Balkan Funk", čime su zaokružena dva sata energičnog nastupa "Dubioze".

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije