Muzika

"Čudesni vokali": Braća Teofilovići na Jazz Festu Sarajevo

"Čudesni vokali": Braća Teofilovići na Jazz Festu Sarajevo
Foto: Nebojša Babić | "Čudesni vokali": Braća Teofilovići na Jazz Festu Sarajevo

SARAJEVO - "Glasovi vijeka", "genijalni duo", "čudesni vokali" - ovim i sličnim riječima kritika opisuje koncerte Braće Teofilović koji će 9. novembra u Narodnom pozorištu nastupiti u okviru Jazz Festa Sarajevo.

Kako je navedeno u saopštenju Jazz Festa Sarajevo, ovim koncertom bit će obilježene dvije godišnjice - 30 godina stvaralačkog rada Ratka i Radiše Teofilovića i 10 godina od njihovog prvog nastupa na Jazz Festu 2014. godine s Miroslavom Tadićem kada su predstavili album "Vidarica", snimljen sa Tadićem, umjetnikom sa kojim su ostvarili najveći broj saradnji u karijeri.

"Izvodeći tradicionalni repertoar Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i drugih zemalja Balkana, Teofilovići su se svojim repertoarom i albumima, od prvog 'Čuvari sna' iz 1998. do aktuelnog 'Element' iz 2022. godine, dokazali kao čuvari bogatog i vrijednog tradicionalnog muzičkog naslijeđa koje interpretiraju na jedinstven način, dovodeći svoj muzički izraz do savršenstva, brušen u proteklih 30 godina na brojnim koncertima širom Evrope, Amerike i Japana", pojašnjeno je dalje.

Teofilovići, navode dalje iz Jazz Festa Sarajevo, nemaju formalno muzičko obrazovanje, ali je njihov predan istraživački i umjetnički rad rezultirao diskografskim i interpretatorskim biserima izvedenim čudnovatim a capella dvoglasnim pjevanjem.

Ulaznice za koncert Braće Teofilović kao i ulaznice za ostale koncerte festivala mogu se kupiti online na stranici www.jazzfest.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije